Lică Pletosu a vrut să fie liber!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Celebrul” Lică Pletosu a avut un alt termen de judecată chiar de Moş Nicolae, când a cerut să iasă la libertate. Lică Pletosu şi-a căpătat celebritatea în urmă cu 10 ani, când a îngrozit Galaţiul şi Brăila prin cruzimea cu care-şi ataca victimele.

De regulă, îşi alegea femei care purtau bijuterii şi erau îmbrăcate elegant. Le lovea cu pumnii şi după ce ele se aflau la pământ, le smulgea podoabele, genţile şi dispărea. În acest mod a jefuit 13 femei.

Totul a început în decembrie 2000 şi s-a finalizat cu prinderea lui în februarie 2001. Magistraţii Tribunalului l-au  condamnat la 14 ani de închisoare. Acum, Lică Pletosu a făcut o cerere de întrerupere a pedepsei şi rămâne de văzut ce va decide judecătorul care are dosarul lui pe masa de lucru.

Pletosu nu a fost însă singurul care-şi doreşte libertatea înapoi, alţi 12 „colegi” ai lui făcând, ieri, aceeaşi cerere.

„Sunteţi rea, dar corectă!”

În ciuda sărbătorii de ieri, Palatul Justiţiei a fost plini de oameni care-şi căutau dreptatea. La sala 2, unde de regulă, se judecă dosarele penale, au fost nu mai puţin de 52 de cauze. Cifra s-a păstrat pentru cel puţin trei săli de judecată.

De asemenea, la sala 2 s-au judecat ieri omoruri deosebit de grave, trafic de persoane, de minori, de droguri, dar şi o înşelăciune, care a ţinut capul de afiş al ziarelor anul acesta în aprilie. Mai mulţi indivizi închiriau maşini pe care ulterior le vindeau, paguba pricinuită firmelor ţepuite fiind  de circa 3 miliarde de lei vechi.

Dosarul are 8 inculpaţi, iar 4 dintre ei  se află acum după gratii şi cer să fie puşi în libertate, reclamând faptul că paguba care li se pune în cârcă a fost recuperată. Avocaţii lor au adus în discuţie şi noile reglementări date de „mica reformă în justiţie”.

Cel mai bun moment însă al zilei de ieri s-a produs chiar în acest dosar, când unul dintre inculpaţi a spus că vrea să fie liber pentru că singura lui vină este că l-a însoţit pe cel considerat „capul răutăţilor” într-un loc în care urma să-şi recupereze o datorie. 

Reacţia „şefului” a fost de zile mari. „Eu ţin cu dreptatea şi omul ăsta are dreptate. A mers cu mine că trebuia să-i dau o datorie, atât. Şi dacă sunteţi dreaptă aşa cum se aude…, că toată lumea spune că sunteţi rea, dar corectă, atunci o să ţineţi seamă de ce v-am spus acum”, a încheiat inculpatul, care nici nu a încercat să se dezvinovăţească.

Citit 1104 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.