„Hai să omorâm oameni pe trecerea de pietoni!”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Discuţii purtate pe un ton ridicat între avocat şi procuror şi concluzia revoltătoare: „Hai să omorâm oameni pe trecerea de pietoni!”, adusă în discuţie de apărătorul supărat.

La asta s-a ajuns în momentul în care avocatul unei fetiţe accidentate pe trecerea de pietoni în august 2010 încerca să explice de ce vinovatul de producerea acestuia trebuia să aibă calitatea de inculpat şi nu să se dispună netrimiterea lui în judecată.

Era vorba despre cazul petrecut anul trecut pe 6 august în faţa Liceului Metalurgic. Atunci, o maşină de Poliţie cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune a lovit o fetiţă în vârstă de 12 ani, care se afla pe trecerea de pietoni.

Din fericire, copila a scăpat cu viaţă, dar s-a ales cu fracturi. S-a vorbit atunci de faptul că poliţiştii se aflau în misiune, motiv pentru care circulau cu viteză. Din ce s-a spus ieri în sala de judecată s-a putut înţelege că ancheta penală s-a finalizat prin netrimiterea în judecată a  poliţistului care era la volan.

Părinţii copilului au atacat acest răspuns în instanţă, ieri dosarul lor aflându-se la judecată. Pe de o parte a fost avocatul poliţistului, care a susţinut că acesta era în timpul misiunii, că maşina circula cu viteză, dar avea girofar şi semnal acustic.

Mai mult, a mers la spital să vadă cum se simte copilul, nu pentru că ar fi fost vinovat, ci pentru că aşa este omeneşte. De cealaltă parte a fost avocatul fetiţei, care a mers pe litera legii îmbinată cu bunul simţ. „Legea arată clar că pe trecerea de pietoni omul este protejat.

Aşa spune legea României, nu ştiu ce spune cea din alte ţări, dar a noastră aşa spune. Asta înseamnă că poliţiştii aflaţi în misiune au dreptul să spulbere oameni pe trecere? Trebuie să frâneze, dacă nu atunci hai să omorâm oameni pe trecerea de pietoni!”, a spus avocatul, pe care l-a supărat mai mult pledoaria procurorului, pentru că reprezentantul Parchetului a susţinut ordonanţa de netrimitere în judecată a poliţistului şofer.

Citit 1932 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.