Cauţiune respinsă în dosarul şpăgii de la Finanţe

Cauţiune respinsă în dosarul şpăgii de la Finanţe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lui Dumitru Mirică, fostul şef al Serviciului Contestaţii din cadrul Finanţelor, i-a fost respinsă cauţiunea care s-a judecat miercuri la Curtea de Apel. De fapt, aici a fost calea de atac la decizia de respingere a Tribunalului.

După cum se ştie, Mirică a fost arestat, pentru luare de mită, anul acesta în august. El a fost denunţat de reprezentanţii unei societăţi care contestau modul de calcul al accizelor la aur. După ce Mirică a fost prins de procurorii gălăţeni ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) cu 1.000 de euro luaţi ca mită, reprezentanţii firmei au ieşit public şi au spus că iniţiativa de a le cere bani ar fi venit de la angajatul Finanţelor.

În sala de judecată, avocatul lui Dumitru Mirică a susţinut că denunţătorul i-a oferit în mod „suspect de generos” bijuteriile, iar când a văzut că al său client nu le vrea, i-a întins cei 1.000 de euro. La momentul când a făcut declaraţiile, denunţătorul a explicat că Mirică a lăsat bijuteriile deoarece fiica lui urma să vină şi să le aleagă.

Deocamdată, deşi Mirică este trimis în judecată pentru această faptă, în dosar nu a început cercetarea judecătorească, programată însă pentru octombrie. Dumitru Mirică a făcut însă o cerere de eliberare pe cauţiune, achitând 10.000 de lei.

Tribunalul a respins-o, la fel şi Curtea, dar Mirică le-a solicitat magistraţilor să se gândească la faptul că nu este un pericol social şi că soţia sa, bolnavă incurabil, are nevoie de el, deoarece este singurul pe care se poate sprijini.  Dat fiind răspunsul magistraţilor, se poate spune că argumentele acestea au fost minimalizate de datele aflate la dosar.

Citit 942 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.