Ziua porţilor deschise la Palatul de Justiţie

Ziua porţilor deschise la Palatul de Justiţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu ocazia Zilei Europene a Justiţiei Civile, care va fi sărbătorită anul acesta pe 25 octombrie, instanţele gălăţene vor organiza o manifestare de tipul „uşilor deschise”. Cu această ocazie, toţi cei interesaţi sunt invitaţi la Palatul de Justiţie, pentru a se familiariza cu structura, organizarea şi funcţionarea instanţelor. În cadrul manifestărilor, justiţiabilii vor putea vedea condiţiile de muncă ale judecătorilor şi personalului auxiliar, se vor putea familiariza cu etapele pe care le parcurge un dosar până la soluţionare precum şi a altor aspecte ce suscită interesul publicului.

Astfel, începând cu ora 9,00 şi până la sfârşitul programului de lucru al instanţelor, respectiv ora 15,30, accesul oricărei persoane în sediul Palatului de Justiţie va fi permis, pe bază de documente de identitate, asigurându-se posibilitatea vizitării tuturor încăperilor care au relevanţă pentru activitatea instituţiei, în funcţie de disponibilitatea acestora şi fără a se perturba activităţile curente ale instanţei, cu explicarea, pentru cei interesaţi, a unor termeni juridici, a circuitului dosarelor, a etapelor procesuale până la soluţionarea unei cauze, a regulilor de conduită într-o instanţă etc.

Noutatea din acest an constă în faptul că astăzi vor fi activităţi de informare a publicului despre noul Cod Civil. „Această zi are ca prioritate informarea publicului cu privire la modificările aduse de noul Cod Civil, precum şi asigurarea transparenţei activităţii instanţelor, de natură să permită cetăţenilor să-şi formeze o reprezentare clară a imaginii reale a etapelor pe care le parcurge un dosar până la soluţionare”, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei.

De asemenea, pentru a veni în sprijinul celor care nu se pot deplasa astăzi la Palatul de Justiţie, un grup de judecători şi grefieri va răspunde întrebărilor sosite pe adresele de mail ale instanţei. Adresele de mail sunt disponibile chiar pe site-ul Curţii de Apel Galaţi.

Anul acesta se împlinesc şase ani de când „Ziua Europeană a Justiţiei Civile” se sărbătoreşte şi la Galaţi, cu scopul de a consolida relaţia între cei care înfăptuiesc actul de justiţie, magistraţii, şi beneficiarii acestuia, justiţiabilii.

Citit 1229 ori Ultima modificare Luni, 24 Octombrie 2011 18:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.