Începe judecarea dosarului fostului şef al DSVSA Galaţi la Tribunalul Bacău

Începe judecarea dosarului fostului şef al DSVSA Galaţi la Tribunalul Bacău
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astăzi se judecă la Tribunalul Bacău primul termen din dosarul în care Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), Serviciul Teritorial Galaţi a trimis în judecată 21 de inculpaţi printre care şi pe Viorel Gheorghiţă, fostul şef al Direcţiei Sanitar Veterinare şi de Siguranţa Alimentelor (DSVSA). Cazul ar fi trebuit să se judece pe 6 decembrie, dar s-a amânat pentru 20 decembrie pentru ca unii dintre inculpaţi să aibă timp să-şi angajeze avocaţi.

De remarcat este faptul că 20 dintre cei trimişi în judecată se află în libertate, singurul arestat, încă din timpul urmăririi penale, este Gheorghiţă. De altfel, rezonanţa dosarului a plecat tocmai de la numele acestuia, în special de la funcţia pe care o deţinea şi mai ales pentru că procurorii l-au acuzat că din scaunul pe care-l deţinea ar fi acordat protecţie unor firme, precum şi omului de afaceri gălăţean Dumitru Neculai.

Şi acesta din urmă este trimis în judecată sub acuzaţia de falsificare de alimente sau alte produse, dare de mită, complicitate la abuz în serviciu şi la fals intelectual. În dosar mai este trimisă în judecată o firmă a omului de afaceri din Galaţi, Top Meat Food, prin care ar fi comis o parte dintre infracţiunile care i se pun în spate.

Societăţii inculpate i se mai adaugă încă două firme, funcţionari publici din Bucureşti şi Galaţi care au lucrat în domeniul sănătăţii veterinare, dar şi manageri de firme. După ce dosarul a fost dus la Bacău la cererea procurorilor gălăţeni ai DNA, judecătorii au găsit legal mandatul de arestare al lui Gheorghiţă, dar şi măsurile impuse lui Dumitru Neculai. Acesta din urmă nu avea voie să plece din Galaţi şi nici să comercializeze. Recursul făcut de inculpaţi la Curtea de Apel Bacău, a consfinţit mandatul lui Viorel Gheorghiţă, dar în ceea ce-l priveşte pe omul de afaceri, judecătorii i-au dat undă verde să umble liber prin întreaga ţară.

Citit 1900 ori Ultima modificare Marți, 20 Decembrie 2011 10:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.