O evaziune de peste trei milioane de euro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au trimis în judecată doi foşti asociaţi şi administratori ai firmei Lematec 2008 SRL, care au ţepuit bugetul statului cu peste trei milioane de euro. Societatea avea ca obiect comerţul cu ridicata al deşeurilor şi resturilor şi era păstorită de Dan Buia şi Marin Stan.

După cum au stabilit procurorii DNA, în perioada 6 noiembrie 2008 – 10 august 2009, Buia şi Stan au „uitat” să evidenţieze în actele contabile veniturile încasate, evidenţiind cheltuieli care nu aveau la bază operaţiuni reale. Toate astea pentru a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale către stat.

„În acest scop au emis facturi de cumpărare de bunuri pretins emise de societăţi comerciale de tip SRL, unele inactive, altele care nu au avut relaţii comerciale cu firma menţionată. Astfel, cei doi inculpaţi s-au sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale către bugetul de stat cu suma totală de 12.858.684 lei echivalentul a 3.214.671 de euro, sumă care constituie prejudiciul reţinut în prezenta cauză”, arată cei de la DNA. Pentru a recupera prejudiciul, procurorii au pus sechestru pe mai multe bunuri imobile care aparţin lui Marin Stan. Dan Buia nu figurează în evidenţe ca deţinător de bunuri mobile şi imobile, astfel că a scăpat de sechestru. Dosarul va fi judecat la Tribunalul Galaţi.

Citit 2867 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2012 23:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.