Noi alegeri pentru funcţia de decan la Baroul Galaţi

Noi alegeri pentru funcţia de decan la Baroul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Alegerile pentru funcţia de decan al Baroului Galaţi se vor desfăşura pe 14 ianuarie, la ora 10.00, la sediul Universităţii „Danubius”. Deocamdată  un singur avocat şi-a anunţat candidatura pentru acest post, acesta fiind Ion Popa. Unii dintre apărători nu exclud posibilitatea ca şi Mircea Breahnă să-şi anunţe din nou candidatura, dar asta rămâne de văzut.

Reamintim că alegerile făcute anul trecut au fost contestate de doi apărători la Uniunea Naţională a Barourilor din România (UNBR). Totul a  venit ca urmare a faptului că Mircea Breahnă, care a deţinut două mandate de decan a candidat pentru a treia oară. Aproape 200 de candidaţi l-au ales, lucru care a fost contestat.

Acţiunea celor două avocate a fost admisă deoarece potrivit legii care guvernează această profesie, un decan are dreptul la două mandate şi nu la trei. Pe lângă alegerile pentru conducerea Baroului vor fi şi cele pentru Consiliul Baroului, dar şi pentru Casa de Asigurări a Avocaţilor. Reamintim că o altă decizie a suspendat conducerea Casei de Asigurări tot ca urmare a unui scandal.

De această dată discuţiile au fost fost legate de modul în care s-au colectat banii din câştigurile avocaţilor, ţinând cont că din aceste sume se achită pensiile, concediile maternale, ajutoarele, etc. Cei de la centru au precizat că suspendarea conducerii s-a făcut ca urmare a neregulilor financiare şi a abaterilor grave evidenţiate de controalele efectuate de inspectori financiari.

Citit 1917 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Ianuarie 2012 18:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.