Circ în instanţă la judecarea recursului în dosarul "Apaterm"

Circ în instanţă la judecarea recursului în dosarul "Apaterm"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ameninţări în plină sală de judecată cu informaţii din presă, care vor fi depuse la „dosarul căldurii”, asta s-a întâmplat ieri la Curtea de Apel, acolo unde ar fi trebuit să se judece recursul declarat de Apaterm împotriva deciziei Tribunalului, care a dispus intrarea sa în faliment. Totul a plecat de la faptul că reprezentantul Electrocentrale a recuzat completul de trei magistraţi în ambele dosare care se aflau ieri pe rolul Curţii.

În prima cauză, avocatul Cerasela Zeca, angajată de CET, a precizat că recuză doi dintre judecătorii care au dispus în decembrie 2011 suspendarea soluţiei date de Tribunal, pentru că în ciuda faptului că li s-a spus că Apaterm nu are licenţă, li s-a permis să distribuie căldură. Zeca a precizat că soluţia dată atunci reprezintă o antepronunţare.

De asemenea, în cel de-al doilea caz, a recuzat-o şi pe preşedinta completului de judecată, magistratul Alexandrina Zaharia, deoarece în presă a apărut informaţia conform căreia soţul său, directorul Pieţelor, Eugen Zaharia, ar apărea pe statul de plată al Apaterm. „Dacă am fi ştiut ce urma să facă doamna avocat, am fi adus informaţii din presă vizavi de CC Insol”, a replicat avocatul Apaterm.

„Dacă aş fi avut cunoştinţă,… m-aş fi abţinut”

„Dacă aş fi avut cunoştinţă de acest aspect, m-aş fi abţinut, dar cu acordul tuturor vom da un termen până la care vor fi soluţionate aceste cereri ale dumneavoastră”, a spus în încheiere judecătoarea Zaharia, referindu-se la informaţiile din presă invocate în sala de judecată. Toate aceste scene au avut loc după ce preşedintele completului a dorit să ştie dacă în sală sunt persoane „din presă” care consemnează sau înregistrează.

După răspunsul afirmativ, s-au purtat discuţiile de mai sus. Potrivit avocatei Zeca, ambele cereri de recuzare ar fi fost susţinute mai pe larg dacă nu ar fi existat şi presa de faţă. De altfel, în afară de magistraţi, mai toată lumea a părut mai degrabă deranjată de presă decât de faptul că urma să se amâne un dosar important pentru zeci de mii de gălăţeni. Procesul şi luarea unei decizii în recuzările făcute se vor face pe 1 februarie.

Reamintim tuturor celor implicaţi în acest caz „al căldurii” că, aşa cum au spus în repetate rânduri, Apaterm distribuie căldură pentru 80.000 de apartamente, acesta fiind motivul pentru care presa va fi cu ochii pe acest dosar, până la momentul când un judecător va decide altfel. Mai mult, prin decizia Tribunalului din noiembrie 2011, Apaterm a intrat în procedura simplificată a falimentului, unul dintre motive fiind că şi-a ignorat cel mai mare creditor, pe Electrocentrale.

Lichidator a fost desemnat CC Insol SPRL Constanţa – Filiala Galaţi şi nu trebuie uitat că acesta a fost cerut de Electrocentrale. Între cele două mari societăţi a fost un război deschis tot timpul, Electrocentrale solicitând în repetate rânduri intrarea în faliment a Apaterm, iar decizia Tribunalului i-a fost pe plac. Recursul declarat de Apaterm reprezintă practic singura cale ca societatea să-şi consolideze poziţiile pierdute ca urmare a deciziei Tribunalului. Peste toate aceste realităţi, cei care beneficiază de căldură şi o şi plătesc sunt gălăţenii.

Citit 3255 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Ianuarie 2012 23:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.