„Stilul Boldea” face prozeliţi

„Stilul Boldea” face prozeliţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Pentru 15 lei, a devenit posesorul unei datorii către stat de opt miliarde de lei vechi * După ce s-au folosit de omul străzii, „afaceriştii” i-au luat hainele şi încălţările

Un rechizitoriu al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi ne-a arătat că „stilul Boldea” a dat roade şi la alţii. O evaziune fiscală de peste opt miliarde de lei vechi a fost posibilă cu ajutorul unui om al străzii. Procurorii au arătat că Robert Jalbă, împreună cu mama lui, Verginica Jalbă, au deschis o firmă în august 2007, prin care au derulat mai multe afaceri, neplătind impozitele şi taxele aferente. Din august 2008 şi până în octombrie 2009, societatea lor, Universal Tempo SRL, a intrat în relaţii comerciale cu patru firme, fără a trece vreo operaţiune în contabilitatea ţinută de Verginica Jalbă.

În februarie 2010, după ce societatea ajunsese la o datorie de peste 800.000 de lei, au cesionat-o unui anume Mircea Chiriţă. Omul le-a spus procurorilor că nu are nimic de-a face cu afacerea care a păgubit bugetul statului cu 839.898 de lei. Chiriţă a declarat că din 2009 locuieşte în subsolul unui bloc, dar că, în cursului anului 2010, a fost căutat de o persoană despre care ştia că lucrează la Apaterm, care i-a cerut să-l ajute cu buletinul. „Ziua următoare, m-am dus la acest domn acasă, unde m-am bărbierit şi mi-a dat haine şi încălţăminte pentru a fi prezentabil, după care am plecat împreună cu un avocat mai tânăr undeva în zona Portului, unde am semnat nişte hârtii, despre care nu mi s-a spus ce reprezintă. Apoi am fost dus la un notar în zona „Două babe”, unde am semnat alte hârtii, nici acestea nu ştiu ce reprezintă, după care am fost lăsat în zona Micro 19, unde m-am schimbat cu hainele mele. Pentru tot ce am făcut am primit suma de 5 lei”, a scris în declaraţia lui omul fără adăpost. El a descris şi un alt moment petrecut în următoarea zi, când acelaşi personaj care lucra la Apaterm a venit însoţit de un alt avocat, dar mai în vârstă, cei doi ducându-l la un notar din Mazepa, unde a semnat un alt set de acte. Avocatul i-a dat 10 lei. Din păcate, în rechizitoriu nu se arată cine sunt cei doi avocaţi şi nici notarii, însă realitatea este clară: pentru 15 lei, omul a devenit „proprietarul” unei datorii de peste opt miliarde de lei vechi.

De partea cealaltă, familia Jalbă a susţinut că nu înţelege de unde a ieşit un asemenea prejudiciu, ţinând cont că la momentul predării firmei către noul asociat au dat şi actele, iar datoriile erau de doar câteva sute de milioane de lei vechi. Robert Jalbă este acum arestat şi rămâne de văzut ce vor decide judecătorii în ceea ce-l priveşte pe el, dar şi pe mama lui.

Citit 4133 ori Ultima modificare Marți, 15 Mai 2012 11:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.