Condamnaţi pentru o crimă, judecaţi şi pentru o alta

Condamnaţi pentru o crimă, judecaţi şi pentru o alta
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ciobanii din Scânteieşti care în toamna lui 2010 au ucis în bătaie un bătrân pe care-l “cumpăraseră” din Vaslui, achitându-i datoriile, s-au mai ales cu un dosar. Plecând de la declaraţiile strânse în cazul care a şocat prin agresivitatea de care au dat dovadă cei trei, s-a ajuns la o altă bătaie soră cu moarte căreia i-a căzut victimă Dănuţ Roşca din Murgeni, judeţul Vaslui.

În primul caz au fost trimişi în judecată Ştefan Patriche, Pavel Covaci şi Nicu Ţecu, condamnaţi deja la câte nouă ani de puşcărie. În cel de-al doilea au ajuns la instanţă, pe 19 iunie, doar Patriche şi Covaci. Primul este acuzat de favorizarea infractorului, după ce a încercat să zădărnicească ancheta procurorilor, iar celălalt de omor.

Roşca Dănuţ a fost adus la stâna lui Patriche în martie 2007, iar în iunie a fost ucis în bătaie, după ce a avut o tentativă de a fugi. Roşca avea sternul comprimat ca urmare a loviturilor primite. Este foarte adevărat că victima avea o alcoolemie ridicată, dar leziunile toraco-abdominale i-au fost fatale. De această crimă nu s-a ştiut nimic până la momentul în care procurorii gălăţeni nu au dat de urma celor care l-au ucis în bătaie pe Ion Olteanu, în vârstă de 68 de ani, ducându-l şi abandonându-l în gară la Bârlad.

Cazul Roşca se afla în evidenţă cu autor necunoscut până pe 19 iunie, când procurorii Parchetului Tribunalului i-au trimis în judecată pe Covaci şi Patriche. Ambele victime au fost aduse din Vaslui, acolo unde populaţia săracă acceptă cu mai multă uşurinţă o slujbă în afara judeţului.

Citit 2276 ori Ultima modificare Luni, 25 Iunie 2012 14:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.