Braconierul care a împuşcat un om va rămâne în libertate

Braconierul care a împuşcat un om va rămâne în libertate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ivanciu Vieru, braconierul care l-a împuşcat pe un tânăr, s-a aflat, la sfârşitul săptămânii trecute, la Tribunal pentru a răspunde Parchetului, care a cerut arestarea lui. După cum se ştie, Judecătoria l-a lăsat în libertate, iar procurorii au atacat decizia, susţinând că Vieru a încălcat condiţiile impuse de Judecătorie, părăsind localitatea, că a furat arma şi că este un pericol social. Magistraţii Tribunalului au păstrat decizia Judecătoriei, astfel că Vieru va rămâne în libertate.

Armă descărcată accidental?

Reamintim că Ivanciu Vieru s-a întâlnit cu victima sa, care era însoţită de mulţi câini. El a susţinut că a încercat să se apere, iar arma s-ar fi descărcat accidental în piciorul victimei, care acum necesită peste 100 de zile de îngrijiri medicale. Vieru a mai spus că a găsit arma în pădure, Parchetul venind cu argumentul că nu a mers la poliţie să anunţe găsirea armei de foc.

Avocatul său le-a explicat magistraţilor că Vieru se află într-o postură extrem de delicată: există riscul să fie arestat, este conştient că va fi trimis în judecată şi în plus a rănit grav o persoană apropiată şi nu un duşman, aşa cum s-a spus. Vieru a mers pe varianta că totul s-a întâmplat din cauza câinilor, de care ar fi vrut să se apere.

Cât despre faptul că a plecat din satul lui şi a venit la Galaţi, încălcând condiţiile impuse de Judecătorie, avocatul său a explicat că primul apărător a reziliat contractul, iar clientul său era citat la Tribunal. Fără să se gândească prea mult, a venit direct la instanţă, unde şi-a angajat un alt avocat, aşa ajungând să încalce restricţiile. Se pare că argumentele lui Vieru au fost mai puternice, iar completul de trei judecători l-a lăsat liber.

Citit 1557 ori Ultima modificare Luni, 25 Iunie 2012 14:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.