Gălăţeni în topul celor mai bine plătiţi avocaţi-politicieni

Gălăţeni în topul celor mai bine plătiţi avocaţi-politicieni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De multă vreme, avocatura şi politica fac casă bună. Şi la Galaţi şi la nivel naţional, avocaţii iau cu asalt Parlamentul sau măcar consiliile. Fără tăgadă, avocaţii cu notorietate au şi cele mai multe procese, fiind şi cel mai bine plătiţi. Unde mai pui că un deputat la bară are mai multă greutate decât un apărător fără „spate politic”. Am încercat să facem un top al celor mai cunoscuţi şi mai bine plătiţi politicieni-avocaţi:

Ponta, mai tare ca Elena Udrea

Victor Ponta, avocat în Bucureşti, câştigă mai bine decât celebra Elena Udrea, actualmente ministrul Turismului. Potrivit declaraţiei de avere, Ponta a adunat anul trecut, din avocatură, 773.375 de lei. O sumă frumuşică, de aproape şapte ori mai mare decât „agoniseala” avocatei blonde. Potrivit mărturiei de avere, doamna ministru a câştigat 101.055 de lei anul trecut, pledând în procese şi oferind consiliere juridică.

Dar ambii politicieni sunt surclasaţi de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu. Ca avocat asociat la o celebră casă, Predoiu a câştigat, potrivit declaraţiei de avere, 829.780 de lei.

Gălăţenii nu se lasă

Domnica Toader, soţia deputatului PD-L Mircea Toader, este cel mai bine plătită dintre toţi apărătorii cu afinităţi politice. Potrivit declaraţiei de avere a deputatului, avocata a acumulat anul trecut 946.713 de lei, depăşind toate vedetele bucureştene.

Vine tare din urmă tânărul avocat Mihail Boldea, deputat PD-L, cu un câştig anual din avocatură de 150.000 de lei.

Colega lui, deputata Carmen Axenie din Tecuci raportează un venit net inferior: 20.000 de lei pe an.

A depăşit-o, fără drept de apel, consilierul local PNL Mihai Manoliu, căruia avocatura îi aduce anual 25.000 de lei.

Consiliera locală PC Tincuţa Tercu declară cel mai modest venit din avocatură dintre toţi politicienii de la bară: 18.890 de lei.

Citit 2893 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.