Denunţul lui Boldea face victime la Crima Organizată

Denunţul lui Boldea face victime la Crima Organizată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Daniel Troacă, subofiţer la o unitate militară, şi afaceristul Nicolae Marin, denunţaţi de parlamentarul Mihail Boldea, au fost trimişi în judecată de procurorii gălăţeni ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Se pare că procurorii Anticorupţie au disjuns, din acest caz, un altul în care subiect ar fi un coleg al lor de la Crimă Organizată, căruia îi reproşează că le-ar fi stricat flagrantul.

Dosarul celor doi este înregistrat la Tribunalul Galaţi şi va avea primul termen de judecată pe 16 august. Potrivit celor de la DNA, în perioada aprilie - iunie 2012, Daniel Troacă i-a cerut lui Boldea 400.000 de lei sub pretextul că are trecere la un procuror şi un poliţist care lucrează în dosarul ce a făcut Galaţiul celebru în lume. Troacă a sugerat că dacă ar da cei patru miliarde de lei şi-ar cumpăra libertatea, adică anchetatorii ar fi putut să nu mai ceară prelungirea mandatului de arestare în ceea ce-l priveşte.

În demersul său, Troacă a beneficiat de ajutorul lui Nicolae Marin, care are o afacere legată de organizarea de evenimente. Aşa cum a şi spus în faţa magistraţilor, prin această firmă a sa, Marin se ocupa, printre altele, de evenimentele pe care le avea Asociaţia Poliţiştilor. Marin a recunoscut că era în relaţii bune cu preşedintele acestei organizaţii. Aşa le-a explicat el magistraţilor faptul că apare pe înregistrări vorbind cu cineva din poliţie.

Procurorii DNA arată însă că Marin a intermediat o întâlnire cu ofiţerul de poliţie şi că ar fi acceptat şi remiterea unei tranşe de bani anchetatorilor. Pe 28 iunie, cei de la DNA Galaţi i-au dus pe cei doi la Tribunal, cerând arestarea lor. Magistraţii au respins propunerea procurorilor, Troacă primind interdicţia de a pleca din Galaţi, iar pentru Marin nu s-a luat nicio măsură restrictivă. DNA a atacat decizia instanţei, iar Curtea de Apel l-a arestat pe Troacă, interzicându-i lui Marin să părăsească ţara.

Practic, trimiterea lor în judecată i-a găsit în această situaţie şi cel mai probabil la primul termen de judecată va fi luată în discuţie prelungirea măsurilor. Când Troacă a intrat în vizorul DNA, era liber, după ce anterior fusese arestat pentru proxenetism. Mai exact, el şi-a pus la dispoziţie apartamentul pentru a se practica prostituţia. Aşa a ajuns în arestul Poliţiei cam în acelaşi timp cu parlamentarul Boldea. Troacă a fost pus în libertate în aprilie, după ce, la Judecătorie, magistraţii i-au admis cererea de eliberare sub control judiciar. Hotărârea instanţei a rămas definitivă prin faptul că nimeni nu a atacat-o. Deşi prin decizie judecătorească avea nişte obligaţii de respectat, Troacă s-a trezit angrenat în această poveste, care a şi dus la rearestarea sa. Se pare că prin dosarul care a ajuns acum la instanţă, procurorii Anticorupţie au făcut şi o disjungere în ceea ce-l priveşte pe un procuror. Din informaţiile pe care le deţinem, procurorii îi reproşează colegului lor de la Crimă Organizată că le-ar fi zădărnicit flagrantul pe care-l puseseră la cale.

Citit 4539 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Iulie 2012 17:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.