Dosar penal pentru pescuit cu... bateria auto

Dosar penal pentru pescuit cu... bateria auto
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Duminică, în jurul orei 17,15, o patrulă a poliţiei de frontieră a depistat pe direcţia Mm 77, 100 de metri malul stâng al fluviului Dunărea, doi bărbaţi care pescuiau. Aceştia pescuiau dintr-o barcă cu motor cu ajutorul a două plase tip setcă cu lungime de 60 de metri, deţinând autorizaţie de pescuit în acest sens.

„În urma verificărilor specifice efectuate poliţiştii de frontieră au stabilit că cei doi sunt cetăţenii romani, Marian S. şi Daniel M., de 45 şi respectiv 38 de ani, domiciliaţi în municipiul Galaţi. Deoarece poliţiştii de frontieră deţineau informaţii precum că metoda folosită pentru a pescui este ilegală, echipajul a trecut la cercetarea malului descoperind la aproximativ 10 de metri de mal, într-un tufiş, un dispozitiv electric de pescuit format dintr-o baterie auto şi un amplificator electric”, ne-a declarat comisarul Ion Irimia, purtătorul de cuvânt de la Poliţia de Frontieră Galaţi.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării dispozitivul de pescuit, barca din fibră de sticlă, în valoare de 2.000 lei şi plasele, în valoare de 6.000 lei. Cei doi bărbaţi s-au ales şi cu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pescuit electric, deţinerea aparatelor şi dispozitivelor care distrug resursele acvatice vii prin curentare, electrocutare.

Citit 7437 ori Ultima modificare Marți, 14 August 2012 18:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.