Nereguli după cele două scrutine: 19 dosare penale la parchetul local
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Nereguli după cele două scrutine: 19 dosare penale la parchetul local
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În urma alegerilor locale şi a referendumului, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi au întocmit 19 dosare penale. Conform purtătorului de cuvânt de la Parchetul Local, procurorul Violeta Păun, 14 dintre dosare vizează procesul electoral pentru alegerea primarului, consiliului local, preşedintelui CJ şi al consilierilor judeţeni. „În urma alegerilor locale au fost întocmite 14 dosare penale. Reclamaţiile privesc încălcări la legea electorală. Printre plângerile depuse la parchet se numără: persoane care au primit mai multe buletine de vot, persoane care au încercat să voteze de mai multe ori sau altele care au introdus în urnă mai multe buletine cu ştampila pe un anume candidat”, ne-a explicat Violeta Păun.

Reclamaţiile înregistrate la parchet vizează şi persoane din comisiile electorale care au fost găsite cu mai puţine buletine de vot în urnă în comparaţie cu numărul semnăturilor pe care le aveau pe liste. De asemenea,  procurorii anchetează şi un caz de mită electorală. „Se pare că într-o comună au fost oferite produse alimentare din partea candidaţilor. Mai avem în cercetare şi un caz de violenţă, cineva reclamând că a fost lovit în timp ce lipea afişe electorale”, a completat procurorul Violeta Păun. Anchetaţi sunt şi cei care au încercat să îşi fotografieze buletinele de vot ştampilate, dorind astfel să dovedească alegerea făcută.

Cinci încălcări ale legii la referendum

Dacă la alegerile locale sesizările au fost diferite, după referendum au fost înregistrate cinci plângeri, toate vizând îndemnul de a merge sau nu la vot.  „În urma referendumului din 29 iulie am primit sesizări că diferite persoane au trimis mesaje de tip sms prin care îi îndemnau pe gălăţeni să meargă sau nu la vot. Acest lucru este o încălcare a legii şi vom achita dacă cele cinci plângeri sunt sau nu reale”, a conchis purtătorul de cuvânt de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi.

În urma celor două procese electorale plângerile înregistrate au fost mult mai multe, dar majoritatea nu s-au confirmat. Rămâne de văzut câte se vor confirma şi din cele 19 dosare penale înregistrate la parchet.

Citit 2699 ori Ultima modificare Luni, 13 August 2012 17:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.