A omorât un om dar e judecat în libertate

A omorât un om dar e judecat în libertate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi l-au reţinut marţi seară pe Eugen Paraschiv, de 51 de ani, şi l-au prezentat ieri instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă. Deşi Eugen Paraschiv este acuzat că a lovit un alt bărbat, lovituri în urma cărora victima şi-a pierdut viaţa, judecătorii au decis să îl lase în libertate. Inculpatul este şi recidivist, acesta având o pedeapsă de un an cu suspendare, pentru că a condus un autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. Cu toate acestea, gălăţeanul va rămâne în libertate pe perioada anchetei, asta dacă magistraţii de la Curtea de Apel nu le vor da câştig de cauză procurorilor în urma recursului declarat ieri.

Eugen Paraschiv a fost anchetat de procurori după ce în seara zilei de 1 septembrie a lovit un bărbat de 63 de ani. Conform anchetatorilor, inculpatul se afla într-un bar din Micro 39, acolo unde a venit şi victima, pentru a bea o bere. La scurt timp, victima a părăsit barul, fiind urmărită de Paraschiv. Supărat nevoie mare şi sub influenţa băuturilor alcoolice, Paraschiv l-a lovit pe bărbatul de 63 de ani de două sau trei ori în zona feţei. Acesta a căzut pe trotuar şi a fost preluat de o ambulanţă. La Spitalul Judeţean „Sf. Apostol Andrei” s-a făcut tot ceea ce s-a putut pentru salvarea vieţii bărbatului, dar, pe 3 septembrie, medicii au pierdut lupta. În urma concluziilor preliminare obţinute de procurori de la medicina legală, s-a constat că decesul gălăţeanului a fost cauzat de loviturile primite de la Eugen Paraschiv, motiv pentru care s-a emis o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Audiat în cauză, Paraschiv nu şi-a recunoscut fapta, spunându-le anchetatorilor că nu a făcut nimic altceva decât să îl împingă pe cel care i-a devenit victimă.

„Persoana în cauză a fost prezentată instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă, propunere respinsă de magistraţi. Am declarat deja recurs împotriva acestei decizii şi aşteptăm hotărârea Curţii de Apel Galaţi”, ne-a declarat Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Cazul de mai sus nu este singular. S-a mai întâmplat ca propunerile de arestare preventivă să fie respinse la Tribunal şi apoi acceptate la Curtea de Apel. Dar situaţia este cu atât mai bizară cu cât este vorba despre un recidivist care a atacat un om nevinovat în plină stradă.      

Citit 3028 ori Ultima modificare Joi, 06 Septembrie 2012 10:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.