La judecată după ce au încercat să vândă un kilogram de rezină de cannabis

La judecată după ce au încercat să vândă un kilogram de rezină de cannabis
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Condamnat în Spania, şi-a încercat norocul şi în România * Rezină de cannabis vândută unui agent sub acoperire


Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi au trimis în judecată trei persoane acuzate că făceau trafic de droguri. Cei trei, Marian Marius Giuşcă, Cristian Dumitran şi Bogdan Lungeanu, au fost reţinuţi de procurorii gălăţeni pe 20 iulie, ulterior primind mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Pe 14 septembrie, instanţa de judecată le-a mai prelungit cu încă 30 de zile mandatele celor trei, motiv pentru care vor sta după gratii şi în perioada procesului care va avea un prim termen în noiembrie la Tribunalul Galaţi.

Barman devenit traficant

Cei trei au intrat în atenţia procurorilor în momentul în care aceştia au aflat că Bogdan Lungeanu, care lucra ca barman la restaurantul Milanese Caffe, oferea spre vânzare haşiş la preţul de 5 euro/gram. Astfel, procurorii au început investigaţiile, cu ajutorul agenţilor sub acoperire, pentru a afla de unde îşi procură barmanul drogurile. Agentul sub acoperire s-a întâlnit cu Lungeanu, care „i-a oferit spre vânzare, contra sumei de 250 euro, o bucată de substanţă solidă, de culoare maronie ambalată într-o folie din plastic transparent despre care i-a spus că are masa de 50 de grame şi că este constituită din haşiş”, se arată în rechizitoriul procurorilor. După ce au efectuat analizele de laborator, anchetatorii au aflat că au de-a face cu trafic de rezină de cannabis.

Inculpatul i-a vândut agentului sub acoperire, în repetate rânduri, rezină de cannabis pentru diferite sume de bani. Când a fost prins de anchetatori, Bogdan Lungeanu a declarat că drogurile proveneau de la un anume „Cristi” şi a indicat şi locul unde poate fi găsit acesta. Astfel, anchetatorii au extins cercetările şi l-au reţinut şi pe „Cristi”. După ce l-au legitimat, procurorii au stabilit că distribuitorul se numeşte de fapt Cristian Dumitran. În urma percheziiţilor efectuate în autoturismul lui Dumitran, anchetatorii au găsit o bucată de rezină de cannabis.

Tulceni afacerişti la Galaţi

„În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, de mai mult timp, inculpatul Cristian Dumitran, originar din oraşul Isaccea, judeţul Tulcea locuia în municipiul Galaţi împreună cu Iulian Doraşcu, originar din aceeaşi localitate, într-un apartament închiriat. Prin intermediul martorului Iulian Doraşcu, inculpatul Cristian Dumitran l-a cunoscut pe inculpatul Marius Marian Giuşcă, la rândul său originar din Isaccea”, se arată în rechizitoriu.

Giuşcă şi Dumitran erau cunoscuţi cu antecedente penale, primul fiind condamnat în Spania pentru trafic de droguri. Cum, după eliberare, la începutul anului 2012, nu avea nici un venit, Giuşcă s-a gândit să îşi continue afacerea cu droguri în România. Zis şi făcut. În urma unei excursii în Olanda, Giuşcă s-a întors cu drogurile, pe care i le-a dat lui Dumitran pentru comercializare, acesta având mai multe cunoştinţe în Galaţi. Printre cunoştinţele lui se număra şi Bogdan Lungeanu, care a intrat în grup pentru a vinde drogurile.

"Afacerea" lor n-a mers însă foarte mult timp, Lungeanu picând în plasa procurorilor DIICOT Galaţi.

Acum, cei trei vor da socoteală în faţa magistraţilor Tribunalului Galaţi, din partea cărora vor primi şi pedepsele pe care le merită.

Citit 3005 ori Ultima modificare Marți, 18 Septembrie 2012 13:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.