Fostul şef al Direcţiei Veterinare, pus în libertate după 15 luni de arest preventiv

Fostul şef al Direcţiei Veterinare, pus în libertate după 15 luni de arest preventiv
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Magistraţii Tribunalului Bacău au decis să îl elibereze provizoriu sub control judiciar pe fostul şef al Direcţiei Sanitar Veterinare şi de Siguranţă a Alimentelor Galaţi (DSVSA), Viorel Gheorghiţă, aflat în arest din iunie 2011. Decizia a rămas definitivă după ce  judecătorii de la Curtea de Apel Bacău au respins recursul formulat de procurorii DNA. Viorel Gheorghiţă este acuzat că a dat şi a primit mită, motiv pentru care a şi fost arestat preventiv anul trecut.

De ce este acuzat Gheorghiţă

Dosarul prezintă o cauză complexă şi o poveste destul de încâlcită, pe care procurorii au prezentat-o în rechizitoriul finalizat în noiembrie 2011. După ce au finalizat ancheta, procurorii DNA au afirmat că fostul şef al DSVSA îl proteja pe omul de afaceri Dumitru Neculai ori de câte ori fabrica de preparate din carne a acestuia din urmă intra în colimatorul inspectorilor veterinari. Patronul magazinelor alimentare "Albo" scăpa astfel de amenzi şi de închiderea fabricii pentru că reintroducea în procesul de fabricaţie produse din carne alterate sau expirate. Conform DNA Galati, dr. Viorel Gheorghiţă primea în schimb produse alimentare de la Dumitru Neculai.

Ancheta procurorilor a fost făcută publică în iunie 2011, atunci când Gheorghiţă a fost arestat, şi a fost finalizată cinci luni mai târziu, când dosarul a fost trimis de DNA la Tribunalul Bacău. Cauza a ajuns pe masa magistraţilor din Bacău chiar la cererea procurorilor gălăţeni.

„În cursul lunii aprilie 2011, şeful DSVSA Galaţi, Gheorghiţă Viorel, i-a pretins lui Dumitru Neculai, administratorul SC Top Meat Food SRL Galaţi (parte a grupului de firme Albo, condus de acelaşi om de afaceri - n.r.), mai multe produse alimentare pentru terţe persoane, astfel încât inspectorii din subordinea sa să nu sancţioneze contravenţional firma acestuia. Fiind astfel protejat, Dumitru Neculai s-a implicat în activităţi de producere şi comercializare a unor produse alimentare dăunătoare sănătăţii consumatorilor”, se arată în rechizitoriul procurorilor DNA.

În acelaşi document, anchetatorii descriu şi modul în care Viorel Gheorghiţă a ajuns să dea mită: „În cursul lunii ianuarie 2008, inculpatul Gheorghiţă Viorel, în calitate de director executiv al DSVSA Galaţi, a dat mai multe produse alimentare unor inspectori din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare, pentru ca aceştia să nu consemneze într-un act de control faptul că nu remediase deficienţele constatate de către Departamentul de Control din cadrul Guvernului României la DSVSA Galaţi".

12 amânări în nouă luni de proces

Fostul şef al DSVSA a tras după sine alte 20 de persoane, toate inculpate în acelaşi dosar. Timp de nouă luni, cauza a cam bătut pasul pe loc la Tribunalul Bacău, înregistrând 12 amânări, pe diferite motivaţii. Singurele soluţionări din acest dosar privesc starea de arest preventiv a inculpatului. Acum, magistraţii au acceptat să îl elibereze pe Viorel Gheorghiţă şi au stabilit un nou termen de judecată pentru data de 20 septembrie.

Citit 3819 ori Ultima modificare Luni, 10 Septembrie 2012 21:11

7 comentarii

 • postat de suzy
  Sâmbătă, 06 Octombrie 2012 16:02
  Ce facem cu impostoarea de stroia Carmen fosta adjuncta si amanta de politicieni _nu stim daca tot ex) si a facut pionieratul cu spagile inca de la registrul comertului .Marea profesionista si a terminat facultatea la 30 de ani si si a dat doctoratul la 40 , dar numai dupa ce si a gasit sprijinul in politica. era neajutorata biata fata.sa vedem ce se va intampla dupa ce o va lasa partidul din brate. s ar pute sa se aleaga praful pentru ca are zero cunostinte si zero caracter. dupa ce a stat pe genunchii lui gheorghita vre o patru ani, l a infundat intr un mod mizerabil prin inregistrare regizata cu DNA ul
  0
  0
  Raportează
 • postat de Bolovanul ăsta angajat la stat s-a comoportat ca un adevărat terorist la sănătatea oamenilor, a gălățenilor, a copiilor și bătrânilor noștri părinți !!!!
  Luni, 17 Septembrie 2012 11:13
  Mizerabil om, otrăvitor de oameni sub instituția statului angajat. Atentat la sănătatea publică prin teroristul angajat pe banii noștri pentru a veghea și apăra sănătatea publică, sănătatea oamenilor, a gălățenilor.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Blade
  Sâmbătă, 15 Septembrie 2012 18:20
  Un om nevinovat este retinut 15 luni in urma unui denunt calomnios? In 15 luni nu s-a dovedit absolut nimic, care sa justifice distrugerea unei familii , unei cariere... Datorita dusmanilor acestui oras,( a se retine ,unde suntem azi , noi galatenii!), oameni normali fac puscarie, in timp ce adevaratii inamici publici sunt gratulati cu functii si ridicati in slavi!
  S-a gandit cineva , cum de este posibil sa avem un doctor veterinar in arest, in timp ce fostul primar, ce a devalizat ani de zile bugetul local, s-a dat "la fun d" si-si rade in barba de natarai ce suntem? Oameni ca Paslaru, deputat de Galati, despre care o Romanie intreaga vorbeste in termeni cutremuratori, sfideaza pe mai departe bunul simt, bucurandu-se de miopia si impotenta noastra ca popor. Sa ne fie RUSINE!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Adi
  Vineri, 14 Septembrie 2012 23:45
  Sunt niste tampiti cei care au aprobat cererea privind cercetarea in stare de libertate. Nu o o fi un violator sau ucigas, dar ce a facut el ...
  0
  0
  Raportează
 • postat de CALIN GHEORGHE
  Marți, 11 Septembrie 2012 16:17
  JUSTITIA SI PARCHETUL GALATEAN CORUPTA DE CATRE INFRACTORII IMOBILULUI DIN GALATI STR.TRAIAN NR.421 CE AU INTOCMIT CADASTRU FALSIFICAT NR.5599/28.11.2003 PARINTI IN FALSURI CADASTRU AL RENUMITULUI MIHAI BOLDEA STIL APLICAT CU SPRIJINUL JUSTITIEI SI PARCHETULUI ACELASI STIL APLICAT DE SIMILEANU VIORICA DIN GALATI STR.FEROVIARILOR NR.5 TEHNICIAN CADASTRU IMPREUNA CU INFRACTORII SAVIN ISAC DIN GALATI STR. LAMINORISTILOR BLOC G2,APT 22 VANZATOR SI RUDA SA CUMPARATOR NICOLAUA DANIEL VALERIU DIN GALATI STR.SIDERURGISTILOR NR.38,BL.M4A,APT.50,
  POLITIA SI PARCHETUL TAINUIESC DOVEZILE SI PROBELE FAVORIZAND INFRACTORII
  JUSTITIA PRIN PRESEDINTELE JUDECATORIEI OANCEA DIANA MIHAELA CE SIA ATRIBUIT JUDECAREA CAUZEI IN DOSARUL NR.9149/233/2006 FURANDUMI LOCUINTA TAINUIND DOVEZILE SI PROBELE DEPUSE PRIN RELATIA AVOCATEI FRONE IOANA MARIA FOST JUDECATOR AL CURTII DE APEL GALATI CE A DAT O HOTARARE DE EVACUARE CU ABUZ IN SERVICI NERESPECTATA DE BEJ POSTELNICU STEFAN SI AGENTII SEFI A POLITIEI SECT 5
  BURLACU NECULAI SI LUNGU VASILE. IN URMA VATAMARII AM FORMULAT PLANGERI PENALE SI PROCESE IN JUSTITIE (JUDECATOR OANA CODINA AJUTAND DIN PLIN PE SEFA SA TAINUIND DOVEZILE SI PROBELE)CU SCOPUL DREPTULUI DAR STUPOARE PARCHETUL SI JUSTITIA TAINUIESTE DOVEZILE SI PROBELE.
  VA VENI ZIUA SA FIU ACUZAT DE TRADATOR DE TARA CAND VOI DEPUNE PLANGERE LA CONSILIUL EUROPEI SI GUVERNELE EUROPENE PE MOTIVUL TAINUIRII DOVEZILOR SI PROBELOR DE CATRE AUTORITATILE GALATENE DIN MINISTERUL PUBLIC FAPT CE AM FOST EVACUAT DIN DOMOCILIU LA VARSTA DE 73 ANI FARA DREPT PRIN COALITIA DINTRE INFRACTORI,POLITIE,PARCHET SI JUDECATORI.
  AUTORITATILE STATUTULUI GALATENE DE DREPT SAU STRADUIT A PROTEJA FAPTUITORII INFRACTORI
  SEMNEAZA PERSOANA VATAMATA CALIN GHEORGHE
  0
  0
  Raportează
 • postat de Caracter nenorocit are omul ăsta !!!
  Marți, 11 Septembrie 2012 13:53
  Tipul ăsta slinos a atentat la sănătatea publică aprobând vânzarea cărnii împuțite pentru a lui buzunar gras. Caracter nenorocit mai are omul ăsta !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Caracter nenorocit are omul ăsta !!!
  Marți, 11 Septembrie 2012 13:52
  Tipul ăsta slinos a atentat la sănătatea publică aprobând vânzarea cărnii împuțite pentru a lui buzunar gras. Caracter nenorocit mai are omul ăsta !!!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.