Dosarul "Case ilegale pentru magistraţi": Judecătoarea Romilă se dă de gol în declaraţia de avere

Dosarul "Case ilegale pentru magistraţi": Judecătoarea Romilă se dă de gol în declaraţia de avere
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Una dintre persoanele implicate în dosarul privind apartamentele sociale primite de magistraţi pe baza unor declaraţii notariale prin care susţineau că nu deţin şi nu au deţinut şi înstrăinat o altă locuinţă este judecătoarea Elena Romilă.

Conform declaraţiei de avere depuse de magistrat în aprilie 2004, soţul acesteia deţinea, încă din 1994, un apartament situat pe Strada Trandafirilor din Galaţi, de 57 de metri pătraţi. În noiembrie 2005, judecătoarea a încheiat un contract de închiriere cu Primăria Galaţi, pentru un apartament situat pe strada Basarabiei. Contractul de închiriere a fost încheiat după ce judecătoarea şi soţul sau au dat o declaraţie notarială, în septembrie 2005, cum că „nu deţinem pe raza municipiului Galaţi….”.

Anchetatorii susţin că judecătoarea deţinea în acel moment încă un imobil, situat pe strada Ştiinţei. În 2008, judecătoarea Romilă renunţă la contractul de închiriere în favoarea soţului său, pe motiv că acesta nu deţine alte locuinţe. În acelaşi an, familia Romilă achiziţionează un alt apartament, situat pe Bulevardul Marii Uniri.

În declaraţia de avere a judecătoarei Elena Romilă din 2008 nu apare niciun imobil pe numele familiei Romilă. Abia în declaraţia din 2009 este trecut apartamentul de pe Bulevardul Marea Unire, cu o suprafaţă de 119 metri pătraţi, titular de contract fiind un anume Ştefan Traian. Despre restul apartamentelor, însă, niciun rând nu apare în declaraţiile de avere. Or fi rămas la fostul soţ, după divorţ?

Acesta este doar un prim exemplu din lista celor aproximativ 20 de persoane implicate în acest caz al apartamentelor sociale primite de magistraţi. În numerele viitoare vom prezenta şi alte persoane aflate în situaţii similare.

Citit 4026 ori Ultima modificare Vineri, 12 Octombrie 2012 19:20

8 comentarii

 • postat de Georgeta
  Luni, 15 Octombrie 2012 11:48
  @Legea 416 - nu-ti dadeam replica pentru ca in general nu polemizez ,dar vreau sa-ti dau un sfat : cand deschizi gura sau te apuci sa murdaresti pe cineva,informeaza-te !!!!Sub anonimat este usor sa dai cu parul:arata-te ca sa fii credibil.Chiar ca persoana incriminata in articol nu merita balacareala la care e supusa,si vorbesc in cunostinta de cauza ,nu din auzite.Si nu,NU sant judecator !!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Un individ care nu-i iubeste pe judecatori dar ii respecta pe cei onesti
  Sâmbătă, 13 Octombrie 2012 23:33
  @Legea416. Ai gresit! Nu sunt judecatoarea ROMILA. O cunosc exclusiv din prestatia ca judecatoare la Curtea de Apel - Sectia Conflicte de Munca si Asigurari Sociale si din ceeace se spune despre dumneaei. Ma repet si sunt convins ca nu gresesc: este un judecator onest care merita respect si nu discreditare.
  1
  0
  Raportează
 • postat de nostalgie
  Sâmbătă, 13 Octombrie 2012 23:09
  Cum de ati gasit-o chiar pe d-na Romila?! Banii nu aduc fericirea, dar, pt fiul d-nei sunt o necesitate imediata. Copilasul d-nei a suferit cateva interventii dificile la picioruse. Lasati-o in pace pe d-na si vedeti-va de treaba dvs. In loc sa o ajutati aratati cu degetul ce anume?! Si asa ca e singura, fara un sot care sa o sprijine si il mai are si pe tatal domniei sale in grija, pe d-nul Stefan Traian. Doamna are un suflet extraodinar si nu pot sa cred ca a facut rau cuiva, poate ca si-a facut meseria si atata tot. Daca am fi fost in locul d-nei nu cred ca am fi putut razbate pri atatea necazuri. Cariera profesionala fara satisfactii familiale e greu de cuantificat.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Legea416
  Sâmbătă, 13 Octombrie 2012 21:18
  Vaaaai! Ce tare s-a suparat doamna judecător! Doua comentarii a pus!
  Dă casele inapoi furate de la stat, cumătră! Că la salariul tău de 100 de milioane pe luna iti poti cumpăra un apartament pe an. Lasă locuințele sociale pentru oamenii necăjiți, nesătulo de avere ce esti!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Un individ care nu-i iubeste pe judecatori dar ii respecta pe cei onestinesti
  Sâmbătă, 13 Octombrie 2012 20:34
  Uite-asa se deviaza atentia de la tepele reale si colosale la ........ cazurile sociale. Sunt si judecatori corupti, sunt si judecatori care dau tepe chiar prin intermediul unor solutii pe care le dau in dosarele pe care le judeca. Dar nu se poate spune asa ceva despre judecatoarea ROMILA. In cazul de fata, judecatoarea ROMILA avea nevoie de casa. (punct)
  0
  0
  Raportează
 • postat de Georgeta
  Sâmbătă, 13 Octombrie 2012 14:06
  Doamne !!!! Cum de ne ma rabzi ????Mai zevzecule de ziarist : pai daca ai citit ca pe ap.30 din Aleea Trandafirilor,exista un contract de vanzare cu clauza,nu te-a dus mintea de ziarist sa intrebi un avocat sau un notar sa te lumineze in bezna in care viermuiesti,ca acolo , locuieste mama soacra a judecatoarei,si ca in acest apartament de 57 mp nu pot trai,judecatoarea,sotul , copilul si soacra ? Si apoi, pentru ca sa scrii idiotenia asta nu trebuia sa te interesezi cine cu cine locuieste ?caci te-ai fi dumirit ca sotii Romila au ani buni de cand au DIVORTAT !!!!auzi? au d i v o r t a t,deci fiecare are nevoie de un spatiu de locuit.Esti penibila !!!! si de o rautate !!!!!!Doamne ,scapa-ne de prostie si rautate !!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de gălățeanu
  Sâmbătă, 13 Octombrie 2012 08:32
  Ne-am plictisit de când tot sperăm să se facă curățenie în Justiția gălățeană. Chiar toți sunt corupți, aici? Oamenii ăștia nu se gândesc să-și facă o carieră, se gândesc numai la țepe și parvenire. Rușine!
  0
  0
  Raportează
 • postat de CHIRIAS PE VIATA
  Sâmbătă, 13 Octombrie 2012 07:43
  PUSCARIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE ! MAMA VOASTRA DE BANDITI , ATI DEVALIZAT TARA ASTA ! SOARTA LUI CEAUSESCU , GLOANTE IN CAP !
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.