Dosarul "Case ilegale pentru magistraţi": Judecătoarea Romilă se dă de gol în declaraţia de avere

Dosarul "Case ilegale pentru magistraţi": Judecătoarea Romilă se dă de gol în declaraţia de avere
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Una dintre persoanele implicate în dosarul privind apartamentele sociale primite de magistraţi pe baza unor declaraţii notariale prin care susţineau că nu deţin şi nu au deţinut şi înstrăinat o altă locuinţă este judecătoarea Elena Romilă.

Conform declaraţiei de avere depuse de magistrat în aprilie 2004, soţul acesteia deţinea, încă din 1994, un apartament situat pe Strada Trandafirilor din Galaţi, de 57 de metri pătraţi. În noiembrie 2005, judecătoarea a încheiat un contract de închiriere cu Primăria Galaţi, pentru un apartament situat pe strada Basarabiei. Contractul de închiriere a fost încheiat după ce judecătoarea şi soţul sau au dat o declaraţie notarială, în septembrie 2005, cum că „nu deţinem pe raza municipiului Galaţi….”.

Anchetatorii susţin că judecătoarea deţinea în acel moment încă un imobil, situat pe strada Ştiinţei. În 2008, judecătoarea Romilă renunţă la contractul de închiriere în favoarea soţului său, pe motiv că acesta nu deţine alte locuinţe. În acelaşi an, familia Romilă achiziţionează un alt apartament, situat pe Bulevardul Marii Uniri.

În declaraţia de avere a judecătoarei Elena Romilă din 2008 nu apare niciun imobil pe numele familiei Romilă. Abia în declaraţia din 2009 este trecut apartamentul de pe Bulevardul Marea Unire, cu o suprafaţă de 119 metri pătraţi, titular de contract fiind un anume Ştefan Traian. Despre restul apartamentelor, însă, niciun rând nu apare în declaraţiile de avere. Or fi rămas la fostul soţ, după divorţ?

Acesta este doar un prim exemplu din lista celor aproximativ 20 de persoane implicate în acest caz al apartamentelor sociale primite de magistraţi. În numerele viitoare vom prezenta şi alte persoane aflate în situaţii similare.

Citit 4244 ori Ultima modificare Vineri, 12 Octombrie 2012 19:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.