Mai sunt de audiat 100 de persoane în dosarul privind reţetele medicale false

Mai sunt de audiat 100 de persoane în dosarul privind reţetele medicale false
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi continuă audierile în dosarul în care mai mulţi medici şi farmacişti gălăţeni sunt anchetaţi pentru fraude cu reţete compensate. Ancheta în acest caz a început încă din 2010, iar în februarie 2012 au avut loc 26 de percheziţii la farmacii şi la cabinetele medicale din oraş şi din judeţ. La momentul respectiv nu s-a făcut nicio reţinere, fapt neschimbat până în prezent.

„Au fost audiate în jur de 600 de persoane. Mai sunt de audiat aproximativ 100. Nu s-a stabilit încă nici un prejudiciu. Atunci când se vor încheia audierile se va stabili, cel mai probabil, şi prejudiciul. Abia atunci se va decide dacă dosarul mai este de competenţa Parchetului de pe lângă Judecătorie sau atrage competenţa Parchetului de pe lângă Tribunal”, ne-a explicat procurorul Violeta Păun, reprezentantul parchetului local.

În acest dosar sunt vizate mai multe persoane, care sunt anchetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi asociere pentru săvârşirea unor infracţiuni. Mai exact, ancheta vizează eliberarea reţetelor compensate pe numele unor persoane care nu au beneficiat de medicamentele respective.

Una dintre firmele vizitate în februarie de poliţişti şi procurori este farmacia Dona. Numele lanţului farmaceutic a apărut de curând într-un dosar similar de la Bucureşti. Anchetatorii bucureşteni au decis însă şi reţinerea a 12 persoane implicate în eliberarea reţetelor false, printre aceştia numărându-se şi reprezentanţi ai lanţului farmaceutic.

La Galaţi, dosarul este încă la stadiul de audieri, anchetatorii sperând să stea de vorbă cu toate cele 100 de persoane rămase până la finalul acestui an şi abia după aceea să dispună şi măsurile legale care se impun.

Citit 2752 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Octombrie 2012 17:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.