Dosarul "Case ilegale pentru magistraţi": Judecătorul Florea, acuzat de înşelăciune şi fals în declaraţii

Dosarul "Case ilegale pentru magistraţi": Judecătorul Florea, acuzat de înşelăciune şi fals în declaraţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dosarul privind ancheta referitoare la apartamentele sociale primite de mai mulţi magistraţi gălăţeni îl vizează şi pe judecătorul Robert George Florea. Magistratul a promovat în 2011 de la Judecătorie la Tribunalul Galaţi.
Se pare că Robert Florea a primit de la Consiliul Judeţean Galaţi un apartament pe strada Basarabiei. Magistratul deţinea însă, în momentul primirii apartamentului, un alt imobil, pe strada Brăilei. Imobilul cu pricina fusese cumpărat în 2002 de judecătorul Robert Florea.
Apartamentul primit de la CJ a fost vândut de familia Florea în anul 2005.
Anchetatorii au precizat în dosar că nu au reuşit să găsească declaraţia dată de magistrat în faţa notarului prin care susţinea că nu are un alt apartament. În documentul în care se vorbeşte despre declaraţia notarială este precizat şi faptul că nu a fost identificat contractul încheiat între magistrat şi Consiliul Judeţean Galaţi.
Cu toate acestea, magistratul gălăţean este anchetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune şi de fals în declaraţii.
Acesta este încă unul dintre numele anchetate în acest dosar. "Viaţa liberă" va continua serialul „Case ilegale pentru magistraţi”, prezentând toate persoanele acuzate de înşelăciune şi fals în declaraţii.

Citit 5668 ori Ultima modificare Joi, 18 Octombrie 2012 21:51

11 comentarii

 • postat de toteu
  Miercuri, 24 Octombrie 2012 17:16
  Mai d.ule Florea,nu-ti era mai bine ca reporter,purtator de vorbe in Prefectura? Ai treminat Univ.Hiperion si mare judecator....inselatorie,fals in declaratii....lacom erai atunci ,lacom esti si acum,increzut....
  0
  1
  Raportează
 • postat de Maria
  Marți, 23 Octombrie 2012 21:18
  Chiar credeti ca Domnul Florea nu a stiut legiile si nu a profitat de munca lui?Ai sa fim seriosi.Legea e facuta cu dus si intors si ca avocat ,procuror,jurist si cei care au legea in mana lor mie sa nu+mi spuna ca nu au stiut cea ce fac si ca au semnat un contract fara sa+l citeasca.Scuze se gasesc doar cu cei care nu stiu ce inseamna o lege dar ei care o folosesc in fiecare zi au profitat de munca lor si au crezut ca o sa le mearga si ca nimeni n+o sa+i controleze.Asta e un abuz . Credeti ca pedeapsa lor va fi egala cu cea a saracilor care fura o bucata de paine s+au o gaina s+au vor face pedeapsa in libertate si vor rade in continuare de lumea de rand ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de drept
  Luni, 22 Octombrie 2012 00:17
  IN ATENTIA PUBLICULUI GALATEAN- NU VA LASATI INSELATI-MAFIEI IMOBILIARE
  Imobilul din Galati,str.traian nr.421 obtinut pe cai ilicite infractional de catre NICOLAUA DANIEL VALERIU si NICOLAUA ANISOARA cu domiciliul in Galati,str.Siderurgistilor,nr.38, bl. A4A,apt.50.
  Se afla pe instantele portal Galati civil si penal cu obiect anularea contractului de vanzare cumparare nr.6585/10.12.2003. ex. dosar civil nr.14023/233/2008 a Curtii de Apel Galati, dosar penal nr.8832/233/2012 a judecatoriei Galati, dosar penal nr.3396/P/2011, Dosar penal nr.259/P/2011 si nr.164/P/2012 a DNA,ce se afla in cercetari penale numitii, SIMILEANU VIORICA (tehnician cadastru din Galati str.feroviarilor nr.5 cu infractiune fals in inscrisuri), SAVIN ISAC (vanzator din Galati str.laminaristilor nr.6,bl.G2, apt.22 cu infractiune inselaciune) si NICOLAUA VALERIU fals in inscris
  NICOLAUA VALERIU ADEMENESTE POTENTIALI CUMPARATORI PRIN INSELACIUNE-ATENTIE POTENTIALI CUMPARATORI PIERDETI BANII-IMOBILUL SE AFLA PE ROLUL INSTANTELOR DAT LA PUBLICITATE NATIONALA
  PRORIETAR-CALIN GHEORGHE PRIN DEC.CIV.NR.1416/14.11.2003 A CURTII DE APEL
  0
  0
  Raportează
 • postat de Iulia
  Duminică, 21 Octombrie 2012 21:45
  Probabil stimabila gazetarita urmeaza sa-si ceara scuze tot in scris d-lui Florea pentru ca nu s-a documentat suficient pentru acest articol, nu-i asa? Si poate data viitoare e mai atenta si verifica informatia din cel putin 3 surse, cum a invatat la scoala.
  Daca nu, pentru articole care incep cu "se pare ca...", ar fi bine sa-si trimita un CV la Can-Can, ca acolo asta e criteriul de selectie la angajare.
  1
  0
  Raportează
 • postat de luminita
  Duminică, 21 Octombrie 2012 17:44
  Nu veau sa cred ca acest ziar a ajuns un fel de ”Can - Can” local si totusi articolele publicate fara nici o sustinere ma fac sa cred ca scade calitatea unicului ziar - pana acum, serios din Galati. Cel putin trei dintre judecatorii nominalizati in seria de articole publicate in aceasta saptamana, nu au detinut niciodata in viata lor apartamente de serviciu pe care sa le fi valorificat ulterior. Dar cazul Florea este deja strigator la cer. Florea a fost consilier juridic la CJ Galati, timp in care, intr-adevar a locuit intr-un apartament de serviciu acordat de CJ. in momentul in care a decis sa plece la Banca Tiriac- unde a fost tot consilier juridic, a trebuit sa renunte la acel apartament de serviciu deoarece - in mod logic nu mai existau raporturi de munca cu aceasta institutie. Intre noi fie vorba, apartamentele in discutie nu au fost instrainate nici pana in ziua de astazi. Dar revenind la Florea, ca salariat al Bancii Tiriac, a solicitat si obtinut credit ipotecar pentru achizitionarea unui apartament, unde locuieste si in zilele noastre. Asa ca, dragi ”jurnalisti” documentati-va inainte de a pune pixul pe hartie, ca la un moment dat s-ar putea sa va pierdeti bruma de credibilitate de care va mai bucurati (inca).
  0
  0
  Raportează
 • postat de CALIN GHEORGHE persoana vatamata
  Duminică, 21 Octombrie 2012 02:34
  IN ATENTIA PUBLICULUI GALATEAN- NU VA LASATI INSELATI-MAFIEI IMOBILIARE
  Imobilul din Galati,str.traian nr.421 obtinut pe cai ilicite infractional de catre NICOLAUA DANIEL VALERIU si NICOLAUA ANISOARA cu domiciliul in Galati,str.Siderurgistilor,nr.38, bl. A4A, apt.50.
  Se afla pe instantele portal Galati civil si penal cu obiect anularea contractului de vanzare cumparare nr.6585/10.12.2003. ex. dosar civil nr.14023/233/2008 a Curtii de Apel Galati, dosar penal nr.8832/233/2012 a judecatoriei Galati, dosar penal nr.3396/P/2011 ce se afla in cercetari penale numitii, SIMILEANU VIORICA (tehnician cadastru din Galati str.feroviarilor nr.5 cu infractiune fals in inscrisuri), SAVIN ISAC (vanzator din Galati str.laminaristilor nr.6,bl.G2, apt.22 cu infractiune inselaciune) si NICOLAUA DANIEL VALERIU fals in inscrisuri
  0
  0
  Raportează
 • postat de marks
  Sâmbătă, 20 Octombrie 2012 19:43
  Serialul e interesant deoarece intr-adevar au fost judecatori care au benefiat de relatii pentru a-si rezolva probleme. Totusi cazul strict prezentat este o capcana in care stimata jurnalista a cazut fara sa stie. In Tribunal in prezent e o lupta pentru putere. Judecatorul enuntat n-a vandut nici un apartament de la Consiliu pentru simplu fapt ca acel apartament era intr-un bloc in care nici azi nu s-au vandut respectivele apartamente deoarece s-au subevaluat valorile si pana acum presedintilor de consiliu le-a fost frica sa accepte manariile pana la capat. Mai mult a primit apartamentul cand era angajat la Consiliu si si-a cumparat apartament cand lucra la banca si l-a predat pe cel de la Consiliu. Faptul ca au disparut declaratii n-are nimic de-a face cu acest caz particular. Cand a ajuns judecator avea apartament personal si atat.
  Ca si in cazul politicii de multe ori presa e folosita mai mult sa slujeasca tabere decat sa informeze. Pe de alta parte subscriu ca impresie generala ce a scris inante un alt comentator. Justitia galateana are multe mere putrede si multa mizerie si asta se vede in solutiile unor procese. Pe de alta parte nu poti, sub mantia acestui adevar vizibil, sa arunci pe piata orice minciuna pe motivul ca oricum omul de rand habar n-are , impresia ramane si nu-i asa se vede undeva la CSM ca o persoana apare in campanii de presa. Daca ziaristii tot aleg tabere si duc razboaie murdare macar sa fie atenti la interesele celui care da informatia si sa nu mizeze pe faptul ca in Galati singurii informati sunt ei.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Basil
  Vineri, 19 Octombrie 2012 21:00
  Felicitari autorului si V Lpentru dezvaluirile deloc senzationale.Cunoastem cu totii si fapte mult mai reprobabile .In ''justitia galateana'' unde exista cea mai mare mizerie de pe trotuarul existentei umane pe malul Dunarii Albastre.Apartamentele cu pricina au fost obtinute prin santaj cu diverse dosare.Spre ex;durbaca a repartizat fostului jurist consult al companiei APROZAR Ltd. ajunsa [arrive ]presedinta un apartament 4 camere dupa care i-a construit o casa si i-a facut consortul director la piata.Cele 7 dosare s-au evaporat.Ii doresc autorului articolului sa nu fie nevoit sa intre prin cladirea care se taseaza de pe strada Brailei in alta postura decat ca jurnalist.SUCCES IN CONTINUARE !
  0
  0
  Raportează
 • postat de roby
  Vineri, 19 Octombrie 2012 12:27
  URMARITI EMISIUNEA INREGISTRATA LA ANTENA 3-EXCES DE PUTERE-DIN 6.10.----CITITI LUMEA JUSTITIE- DESPRE ACESTE CAZURI-----MAGISTRATII GALATENI ---ALE CAROR DECLARARII PE PROPRIA RASPUNDERE AU DISPARUT CU AJUTORUL UNUI PROCUROR-----ce rost au jignirile fata de ziaristi nu inteleg--de faPt exista o vorba 'PE UN TUT NUMAI UN TUT IL RECUNOASTE' ESTE VALABIL SI PENTRU 'PE O TUTA NUMAI O TUTA O RECUNOASTE --- ASA CA SCOATETI LE VEDERE CEVA MAI INTELIGENT-CEL PUNTIN EA ARE CURAJUL SA ADUCA LA CUNOSTINTA OPINIEI PUBLICE MIZERIA DIN INSTANTA GALATEANA--NOI CEI DE RAND SUNTEM REVOLTATI DE CEEA CE SE INTAMPLA.dorim sa citim puncte de vedere cu privire la acest articol, nu jigniri si injuraturi-----sau ati gresit adresa----jigniti-i pe cei care v-au adus in starea asta.....
  0
  0
  Raportează
 • postat de Victoria
  Vineri, 19 Octombrie 2012 09:39
  Cred ca ar fi momentul ca sa se ia caz cu caz si sa se cerceteze cum a fost obtinuta fiecare casa sociala sau de serviciu de la Consiliul judetului Galati.In mod sigur aflam ca multi au dat declaratii false cum ca nu posedau alte apartamente. Sunt destui angajati in Consiliu care au fost rasplatiti cu cate o casa pentru diverse”motive”. Si au diverse functii de la directori, sefi de compartimente sau simpli functionari. Nu pot fi verificati ca au dat declaratii mincinoase? Mai sunt altii care au iesit deja la pensie, sau care lucreaza in diferite institutii publice. Toti niste mincinosi si profitori, care ii judeca pe altii de ilegalitati.Oare se va mai face vreodata lumina in acest domeniu?
  Sau fiecare care vine la putere isi ascunde propriile minciuni si greseli?Ce interese sunt la mijloc?Poate ar fi cazul sa afle si opinia publica cam cum stau lucrurile?Ce inseamna in Consiliu nume precum Cristea, Coca, Agache, Constantinescu, Dragomir,Pufu, Stanculescu si multe altele care beneficiaza in continuare de astfel de apartamente? Ce merite deosebite au fata de ceilalti salariati? Sa nu uitam ca la un moment dat si Robert Florea a fost salariat la Consiliu.
  0
  0
  Raportează
 • postat de EU (eu): Pentru tuta de Anda Constantinescu/Lasa-te ,fato!
  Vineri, 19 Octombrie 2012 08:02
  Ba, Anda Constantinescu, tu, membra a noii garzi VL! Da' esti tuta rau, fato! Cum e sa scrii "Se pare ca Robert Florea a primit..." Pai, fato, nici atata lucru nu ai fost in stare sa investighezi, sa intrebi in stanga si in dreapta? Va sprijiniti informatiile doar pe sifoanele domnitzului ala ambitzios, Ruxandra Lapuseanu, cu dorinte de marire pentru consoarta?Ba, inca o data, tu ti-ai dorit mult-mult sa faci facultatea de jurnalism sau ai facut-o ca-n alte locuri n-aveai nicio sansa?

  Se pare...Tu sigur esti tuta! Nici jurnalism de gazeta unei scoli gimnaziale nu faci!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.