Tribunalul Galaţi urmează să dea prima sentinţă în dosarul privind asasinatul lui Chiaburu

Tribunalul Galaţi urmează să dea prima sentinţă în dosarul privind asasinatul lui Chiaburu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dosarul privind asasinarea lui Marcel Nicolau, zis Chiaburu, a ajuns la final după aproape doi ani de la săvârşirea crimei. Magistraţii Tribunalului galaţi au rămas în pronunţare în acest dosar, urmând ca pe data de 16 noiembrie să decidă pedepsele pentru cei patru inculpaţi acuzaţi că au participat la asasinatul din decembrie 2010 de la Restaurantul Chinezesc.

Arestări după incident

Imediat după incident, Aurelian şi Valeriu Stănescu au fost arestaţi. Câteva luni mai târziu, în mai 2011, magistraţii au mai emis două mandate de arestare, unul pe numele lui Vilson Toader (fost Stănescu), zis „Grafian”, şi Costel Stănescu, zis „Ciubică”. Cei doi au primit mandate de arestare în mai 2011, deşi după ce au dat declaraţii în decembrie anchetatorii nu au pus problema reţinerii lor. Atât Toader, cât şi Costel Stănescu susţin că în momentul comiterii crimei ei nu se aflau în localitate, fiind plecaţi la o judecată ţigănească la Urziceni. Aceasta este şi motivul pentru care întreaga familie Stănescu este foarte supărată. „Nu înţeleg de ce îi ţine în arest. Ei nu erau aici. Aurelian şi Valeriu şi-au recunoscut faptele. De ce nu i-a act instanţa de acest lucru?”, se întreabă fratele lui Toader Vilson.

Concluziile avocaţilor

Acelaşi lucru l-a susţinut în faţa instanţei şi avocata celor doi. „Solicităm achitarea pentru că nu ei au săvârşit fapta. De asemenea, am solicitat instanţei de judecată respingerea cererii prin care moştenitorii victimei solicită despăgubiri civile. Noi am depus concluzii scrise în acest sens la ultimul termen de judecată şi aşteptăm decizia magistraţilor”, ne-a explicat avocata Maria Vasii.

Vă reamintim că Marcel Nicolau a fost omorât în decembrie 2010 la restaurantul Chinezesc din Galaţi. S-a vorbit mult atunci despre neînţelegerile dintre Chiaburu şi cei din familia Stănescu. Totul ar fi plecat de la incendierea unei maşini a lui Vilson, iar bănuiala de a fi comis-o a căzut pe Chiaburu. Stăneştii au declarat însă în faţa judecătorilor că există dovezi prin care se poate demonstra faptul că ei erau prieteni cu Chiaburu.

Dacă prietenia a fost sau nu reală, dacă Vilson Toader şi Costel Stănescu au participat sau nu la asasinarea lui Chiaburu sunt lucruri pe care magistraţii Tribunalului Galaţi le vor elucida în sentinţa pe care urmează să o pronunţe la sfârşitul acestei săptămâni.

Citit 5473 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Noiembrie 2012 18:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.