Trei proxeneţi periculoşi au fost trimişi în judecată. Racolau fetele sărace din comunele gălăţene

Trei proxeneţi periculoşi au fost trimişi în judecată. Racolau fetele sărace din comunele gălăţene
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorii DIICOT Galaţi au finalizat ancheta ce-i privea pe Ştefan Neagu, zis „Fanţu”, Cristian Nicolae Borş şi Traian Tacu, zis „Burata”, arestaţi anul trecut sub acuzaţia de proxenetism * Ei vor da socoteală pentru faptele lor în faţa instanţei


 

Cei trei au ajuns în arest după ce procurorii DIICOT au efectuat, pe 19 septembrie 2012, percheziţii în opt locaţii diferite.

Anchetatorii au reuşit să le închidă afacerea, începută în iulie 2010, când Ştefan Neagu, ajutat de Daniela Pralea, a racolat o fată din Tuluceşti şi a trimis-o în Italia să se prostitueze. Victimei i se promitea, pe lângă un loc de muncă în străinătate, şi o relaţie amoroasă de lungă durată. Anchetatorii susţin că, după ce reuşeau să le atragă alături de ei, proxeneţii foloseau constrângerea fizică şi morală pentru a fi siguri că fetele nu vor fugi. După ce, pentru o perioadă, veniturile aduse de prima victimă au fost suficiente, cei doi au decis să îşi mărească "afacerea", aşa că i-au atras în grupare pe Traian Tacu şi Cristian Borş, dar şi pe Gheorghe Cava. Astfel au reuşit să racoleze mai multe fete, printre care şi minore, pe care le-au transportat în Italia, Spania, Elveţia, Anglia, Irlanda şi Germania, unde le obligau să practice prostituţia.

Venit prin transfer

Ştefan Neagu, considerat capul afacerii, se ocupa de racolarea fetelor din localităţile rurale limitrofe Galaţiului, folosind mereu aceeaşi metodă. În locul relaţiilor amoroase şi a locurilor de muncă bine plătite, fetele erau obligate să practice prostituţia şi apoi să trimită toţi banii prin Western Union, Moneygram şi Smith&Smith către liderul grupului sau către alţi prieteni ai acestuia. Neagu, care se lăuda că are o vechime în "meserie" de 11-12 ani, era cel care investea ulterior banii fie în imobile, fie în autoturisme.

În tot acest timp, membrii grupării primeau ajutor şi de la Cristian Borş, aflat în arestat preventiv sub acuzaţia de tâlhărie. Borş ţinea legătura telefonic cu restul membrilor grupării şi îi ajuta în coordonarea afacerii. În urma anchetei, procurorii DIICOT au decis să îi trimită în judecată şi pe Cava Gheorghe, în calitate de învinuit, şi pe Daniela Pralea, în calitate de făptuitoare.

Cei cinci vor fi judecaţi de magistraţii Tribunalului Galaţi, care vor decide şi pedepsele care se cuvin pentru fiecare în parte.

Citit 6557 ori Ultima modificare Joi, 07 Martie 2013 16:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.