A treia condamnare la Tribunalul Vrancea pentru "Machena" în dosarul de proxenetism

A treia condamnare la Tribunalul Vrancea pentru "Machena" în dosarul de proxenetism
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Judecătorii vrânceni s-au pronunţat pentru a treia oară în dosarul în care mai mulţi gălăţeni, printre care şi Ionel Moca, zis Machena, dar şi fiica unei judecătoare din Galaţi, sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional şi proxenetism. De această dată, Ionel Moca, cel care a ucis două femei într-un accident de circulaţie produs la Schela anul trecut în noiembrie 2012, a primit 15 ani de închisoare. În acelaşi dosar, Andra Giorgia Juncu (fiica judecătoarei din Galaţi) a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare. Magistraţii i-au mai condamnat pe Georgel Bratu la 11 ani de închisoare şi pe Nedelcu Manea la 10 ani de închisoare. În acelaşi timp, instanţa „obligă pe inculpatul Moca Ionel să plătească părţii civile I. D. suma de 100.000 lei, cu titlu de daune morale şi respinge restul despăgubirilor civile solicitate cu acest titlu ca nefondate. (…) dispune confiscarea de la inculpatul Moca Ionel (fost Bratu) a sumei de 60.000 euro. (…) dispune confiscarea de la acelaşi inculpat a sumei de 170.000 euro.(…) dispune confiscarea de la inculpatul Manea Nedelcu a sumei de 137.500 euro şi de la inculpatul Bratu Georgel a sumei de 30.000 dolari USA şi 16.000 euro. Menţine măsurile de indisponibilizare a bunurilor dispuse în faza de urmărire penală, după cum urmează: - blocarea conturilor deschise la Raiffeisen Bank SA Galaţi pentru inculpatul Moca Ionel (…) indisponibilizarea unui autoturism marca Mercedes Benz, aparţinând inculpatului Manea Nedelcu, conform ordonanţei din 03.10.2007 (…) - indisponibilizarea unui imobil (apartament), aparţinând inculpatului Bratu Georgel“, se arată în sentinţa pronunţată de judecători.

Condamnări mai mari

Dosarul proxeneţilor gălăţeni primeşte pentru a treia oară o decizie. Prima sentinţă a fost pronunţată în 2009, fiind ulterior casată de Curtea de Apel Galaţi, care a trimis dosarul în rejudecare, la fel cum s-a întâmplat şi cu sentinţa din decembrie 2011.

Cei patru proxeneţi gălăţeni au fost judecaţi de două ori de Tribunalul Vrancea şi au primit pedepse de la doi ani până la 10 ani de închisoare. În decembrie 2011, Ionel Moca, zis Machena, a fost condamnat la zece ani de închisoare cu executare pentru comiterea a şase infracţiuni: asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, iniţiere şi constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea la grup organizat, trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism şi spălare de bani.

Georgel Bratu, zis Celu, a primit tot zece ani de închisoare, fiind acuzat de aceleaşi infracţiuni, mai puţin cea de spălare de bani. Nedelcu Manea, zis Nelu Manea, acuzat de trafic de persoane (minori), proxenetism, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, iniţiere şi constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea la grup organizat, a primit de asemenea zece ani de închisoare.

Recurs la Curtea de Apel

Machena, arestat iniţial în 2007, a fost pus în libertate în urma deciziei Curţii de Apel Galaţi. Măsura a fost însă revocată la aproximativ două luni de la producerea accidentului de la Schela, cauză în care Machena a primit un mandat de arestare în lipsă. În acest moment, Ionel Moca este arestat preventiv, fiind cercetat în trei dosare penale, unul dintre ele fiind pe rolul Tribunalului Galaţi sub acuzaţia de trafic de droguri, iar un altul (cel al accidentului) aflându-se încă la Parchet.

Decizia dată de magistraţii vrânceni nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Galaţi, instanţă la care acelaşi complet de judecată l-a pus în libertate de alte două ori pe Ionel Moca.

Citit 6605 ori Ultima modificare Luni, 11 Martie 2013 17:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.