Sorin Balaban a renunţat la o condamnare mică doar pentru a face declaraţii în "dosarul Boldea"

Sorin Balaban a renunţat la o condamnare mică doar pentru a face declaraţii în "dosarul Boldea"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Sorin Balaban a renunţat la o condamnare mai mică doar pentru a face declaraţii împotriva ex-deputatului


La Curtea de Apel Iaşi, s-a desfăşurat, miercurea trecută, un nou termen în „dosarul Boldea”. Au fost audiaţi Alexandru Boza şi Sorin Balban. Interesant este că ultimul alesese să-şi recunoască faptele, pentru a beneficia de o condamnare cu o treime mai mică decât i s-ar cuveni, însă a renunţat la acest beneficiu, doar pentru a da declaraţii deloc favorabile fostului parlamentar.

Sorin Balaban este unul dintre cei care a scris "Vieţii libere", din Penitenciar, denunţând atitudinea lui Mihail Boldea. Tot el, dar şi mărturiile altor trei au dus la ajungerea în instanţă a dosarului în care este acuzat şi Mihail Boldea.

Tot în acest dosar, Boldea, Boza şi Ştefan Lazăr au făcut cereri de înlocuire a măsurilor arestării, respectiv a ridicării restricţiilor de a nu părăsi ţara. Vineri, 24 mai, judecătorul a respins solicitările lui Boldea şi Lazăr, permiţându-i lui Boza să părăsească România vreme de trei zile, pentru a ajunge în Chişinău. Decizia nu este însă definitivă.

Interesant este că în aprilie a fost pentru prima dată când Boldea a fost pus în libertate, Înalta Curte întorcând însă hotărârea. Rămâne de văzut ce se va întâmpla la următoarea prelungire de mandate, care se ia în discuţie din 60 în 60 de zile.

 

Citit 5418 ori Ultima modificare Luni, 27 Mai 2013 12:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.