Poliţistul Costică Borşan, mână în mână cu stăpânii de sclavi. Vezi aici cu ce era mituit de către clanul Enache

Poliţistul Costică Borşan, mână în mână cu stăpânii de sclavi. Vezi aici cu ce era mituit de către clanul Enache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conform rechizitoriului procurorilor, "stăpânii de sclavi" de la Frumuşiţa erau protejaţi de şeful de post din comună


În dosarul fraţilor Enache, judecaţi de magistraţii Tribunalului Galaţi pentru trafic de persoane, trafic de minori şi instigare la înşelăciune, apar mărturii interesante legate de activitatea infracţională a ciobanilor şi despre faptul că aceştia erau protejaţi de poliţistul din comuna Frumuşiţa.

În acest dosar au fost audiate până acum 33 de persoane, victime ale fraţilor Enache şi ale ciobanilor lor de încredere. Acestea sunt doar o parte dintre persoanele exploatate la „stâna morţii” din Frumuşiţa, procurorii menţionând în rechizitoriu că „activitatea de trafic de persoane şi de minori investigată în cauză a relevat date privind un număr foarte mare de persoane care au fost traficate  şi exploatate prin muncă forţată şi lipsire de libertate în condiţii asemănătoare sclaviei. Dintre ele, au fost audiate în total 33 victime, a căror traficare s-a dovedit fără echivoc, în urma administrării unui vast şi diversificat probatoriu”.

În urma anchetei şi a audierii victimelor, procurorii au reţinut că „au rezultat diverse indicii conform cărora activitatea infracţională a inculpaţilor s-a derulat inclusiv pe fondul unor legături ilicite cu diverşi poliţişti de la posturile de poliţie din zona lor de domiciliu”, se arată în rechizitoriul DIICOT.

Toţi cei care au dat declaraţii în acest dosar cunoşteau foarte bine legătura stabilită între cei trei fraţi Enache şi poliţistul din Frumuşiţa, Costică Borşan, motiv pentru care se temeau de acesta din urmă.

Articolul poate fi citit în întregime, în exclusivitate, în ediţia tipărită a cotidianului „Viaţa liberă”. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din Galaţi, la preţul de 1,5 lei exemplarul. Abonamentul la ediţia tipărită a „Vieţii libere” costă 25 de lei pe lună în mediul urban şi 20 de lei pe lună în mediul rural.

Citit 4271 ori Ultima modificare Marți, 28 Mai 2013 00:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.