Avocata Jalbă vrea să fie judecată în lipsă. Foştii clienţi îi cer despăgubiri de 500.000 de lei

Avocata Jalbă vrea să fie judecată în lipsă. Foştii clienţi îi cer despăgubiri de 500.000 de lei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În procesul avocatei Angelica Jalbă, acuzată de înşelăciune, de fals în acte şi de uz de fals, s-a dat un alt termen de judecată, 5 iulie, în condiţiile în care aceasta a cerut o perioadă de graţie să-şi angajeze un avocat. De asemenea, ea le-a mai solicitat magistraţilor Curţii de Apel să o judece în lipsă, deoarece nu se poate deplasa. Judecătorii au dispus ca la dosar să fie aduse acte medicale care să ateste motivele pentru care avocata nu poate veni la instanţă.

Angelica Jalbă a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului Curţii de Apel, care i-au reproşat faptul că a făcut diverse promisiuni unor clienţi, pe care ulterior nu şi le-a onorat. Parchetul mai susţine că Jalbă nu şi-a evidenţiat în contabilitate toate operaţiunile financiare pe care le-a făcut ca avocat.  Acum, foştii clienţi îi cer despăgubiri care ajung la 500.000 de lei.

Dosarul acesta a plecat de la un altul, celebru, şi anume moartea deţinutului Sandu Constantin. Nicu Chiriac, unul dintre foştii angajaţi ai Penitenciarului, acuzat că l-a ucis în bătaie pe condamnat, a apelat la serviciile sale şi se pare că a rămas cu buza umflată în ceea ce priveşte prestaţiile avocaţiale.

Angelica Jalbă este al treilea avocat din Baroul Galaţi care are probleme cu legea, după Mihail Boldea şi Mihaela Bolboceanu. Toţi se află acum la judecata magistraţilor, care vor decide cât sunt de vinovaţi.

Citit 2894 ori Ultima modificare Joi, 13 Iunie 2013 18:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.