Ionel Petrea se poate întoarce la şefia ITM Galaţi

Ionel Petrea se poate întoarce la şefia ITM Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ionel Petrea a câştigat, astăzi, la Tribunal suspendarea ordinului prin care ministrul Muncii l-a demis. Potrivit judecătorilor, după această decizie, Petrea se poate întoarce în fotoliul de şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi, cel puţin până la judecarea recursului. Faptul că hotărârea poate fi atacată cu recurs înseamnă că încă ne putem aştepta la schimbări de situaţie.

Dacă recursul Ministerului Muncii va fi admis la Curtea de Apel, dosarul se va întoarce la Tribunal, iar cererea de suspendare nu va mai produce efecte, astfel că vor mai rămâne de judecat anularea ordinului şi reintegrarea lui Petrea în funcţia deţinută anterior sau pe o altă funcţie. Dacă este respins recursul, Petrea rămâne în funcţie până când Tribunalul va decide dacă anulează sau nu ordinul de demitere, cu precizarea că şi acea decizie va fi supusă recursului.

Ionel Petrea a fost demis din cauză că, în cursul anului 2011, aproximativ 14 ore a fost la diferite cursuri de instruire şi formare şi nu la programul instituţiei, conform celor care au făcut cercetarea disciplinară. Tribunalul a dispus ca în proces să fie adus şi dosarul cercetării disciplinare, după care s-a dat această primă soluţie.

Citit 4386 ori Ultima modificare Marți, 02 Iulie 2013 15:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.