Doctorul Iuşchievici, acuzat de ucidere din culpă, va fi judecat în septembrie

Doctorul Iuşchievici, acuzat de ucidere din culpă, va fi judecat în septembrie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Medicul Dumitru Iuşchievici, pensionar acum, va fi judecat abia în septembrie la Curtea de Apel, după ce, de curând, magistraţii acestei instanţe au decis o amânare în acest dosar. Iuşchievici a fost condamnat pentru ucidere din culpă la un an cu suspendare şi la plata a aproximativ 90.000 de lei, bani care vor merge atât la familia celei decedate în urma unui avort, cât şi către spitale sau stat, pentru tratamentele aplicate femeii şi cercetării şi judecării acestui caz.

Drama s-a petrecut în iulie 2005, în urma unui avort făcut de medicul în cauză, arată în rechizitoriu procurorii care l-au trimis în judecată după patru ani de cercetări, în ianuarie 2009. Parchetul a arătat că avortul făcut în ianuarie 2005 Garofiţei Lefter a dus la moartea acesteia cinci luni mai târziu. Procurorii au susţinut în rechizitoriu că femeia, în vârstă de 23 de ani, a decedat din cauza unei stări septice prelungite, „complicată cu insuficienţă funcţională multiplă de organe şi sisteme, consecinţa unui avort spontan incomplet produs la data de 23 ianuarie 2005 în mediul intraspitalicesc…”.

Medicul nu a recunoscut niciodată aceste acuzaţii, susţinând că a acţionat corect şi ştiinţific. Prima condamnare a primit-o în martie 2013, după patru ani de judecată la aceeaşi instanţă, Judecătorie. Acum, procesul se află la ultima instanţă, Curtea de Apel, care va decide dacă soluţia Judecătoriei este sau nu bună. Dosarul a ajuns aici în aprilie, primul termen l-a avut în mai, dar s-a soldat cu o amânare, din cauză că inculpatul nu avea avocat. Acum, în iunie, judecătorii au mai dat un termen pentru ca avocatul angajat să-şi pregătească apărarea, aşa că următoarea întâlnire va fi în septembrie.

Citit 2779 ori Ultima modificare Marți, 02 Iulie 2013 17:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.