Directorul adjunct al DSVSA Galaţi se poate întoarce la muncă

Directorul adjunct al DSVSA Galaţi se poate întoarce la muncă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După Ionel Petrea, lista directorilor schimbaţi din funcţii care s-au adresat instanţei, obţinând suspendarea ordinelor ministeriale prin care au fost daţi deoparte, continuă cu Carmen Stroia. Şi pentru ea există o decizie judecătorească definitivă, dar nu irevocabilă, care-i permite oricând să se întoarcă în fotoliul de director adjunct al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Galaţi.

Practic, Ordinul 336 din 16 ianuarie 2013, dat de Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), este acum suspendat până la judecarea celorlalte cereri, printre care şi anularea ordinului. Decizia Tribunalului poate fi atacată cu recurs în zece zile de la comunicare, ţinând cont că, de curând, magistratul abia a motivat decizia, cel mai probabil în august vom afla dacă se va face recurs şi când se va judeca.

Carmen Stroia a scris în acţiunea sa că, la momentul înlocuirii, îndeplinea funcţia de director adjunct încă din 2010, şi atunci fiind reintegrată tot ca urmare a unei decizii date de Înalta Curte. Stroia a arătat magistraţilor că pe 27 decembrie 2012 i s-a aprobat plecarea în concediu de odihnă, pe care l-a început pe 3 ianuarie 2013. Se mai arată că pe 12 ianuarie a fost chemată din concediu pe motiv că este un volum mare de lucru şi că au apărut probleme neprevăzute. „Pe 14 ianuarie, când m-am prezentat, am constatat că instituţia era lipsită de conducere încă din 9 ianuarie, sens în care am informat Autoritatea”, mai arată Carmen Stroia. Tot de aici mai aflăm că în plin scandal al izbucnirii focarelor de rabie în judeţul nostru, DSVSA nu avea un şef. „În zilele de 14-15 ianuarie, în lipsa unui director executiv şi în condiţiile sesizării a numeroase focare de rabie pe raza judeţului Galaţi, am făcut eforturi pentru transfer de vaccin antirabic de la alte DSVSA-uri din ţară”, conchide Stroia, în acţiunea sa de la Tribunal. Pe 16 ianuarie a fost emis ordinul contestat acum, Carmen Stroia fiind mutată la DSVSA Alba, pe aceeaşi funcţie, dar fără indemnizaţie de conducere, lucru confirmat de directorul de acolo, care arată că nu au fost alocaţi bani pentru aşa ceva. În locul ei este adusă de la DSVSA Ilfov, Veronica Brumaru. „Pe 17 ianuarie, am solicitat pe fax revocarea ordinului, arătând caracterul vădit nelegal, abuziv şi dictat exclusiv de interese politice”, mai scrie Carmen Stroia. De asemenea, în acţiunea sa de suspendare a acestui ordin, Stroia arată că a refuzat „justificat şi motivat detaşarea, caz în care pârâta ar fi trebuit să se abţină de la modificarea unilaterală a raportului de serviciu”. Se pare că instanţa a luat în calcul toate aceste argumente, dându-i câştig de cauză lui Carmen Stroia.

Rămâne de văzut cine va câştiga războiul, lucru valabil şi în dosarul lui Ionel Petrea, care de curând a câştigat suspendarea ordinului prin care a fost demis, mai având însă de judecat cererea de anulare a acestuia şi de reintegrare pe funcţia deţinută anterior sau pe una în acord cu pregătirea şi vechimea sa.

Citit 5538 ori Ultima modificare Vineri, 12 Iulie 2013 17:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.