A dat o ţeapă de un milion de lei şi s-a ales cu zece ani de puşcărie

A dat o ţeapă de un milion de lei şi s-a ales cu zece ani de puşcărie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mai multe înşelăciuni comise între anii 2005-2007 s-au constituit într-un dosar care acum s-a finalizat la Înalta Curte. Ţeapa este de 450.000 de lei şi 155.000 de euro, iar vinovată de producerea înşelăciunii cu consecinţe deosebit de grave este Elena Buta, fostă Petrea, care a rămas să facă zece ani de puşcărie, pentru că decizia nu mai are cale de atac.

Femeia a reuşit în baza unor acte notariale să ia casa fostului soţ, a unchiului acestuia, dar şi pe cele ale unor prieteni. Acest lucru l-a reuşit graţie unor acte notariale, care şi-au produs efectele, cea mai mare parte a apartamentelor fiind vândute, pentru unul singur reuşindu-se recuperarea. Deşi actele s-au făcut la nivelul anilor 2005-2007, dosarul a ajuns în instanţă abia în 2011, când judecătorii au dat sentinţele pentru Elena Buta: Tribunalul - şase ani de închisoare, Curtea de Apel - zece ani, Înalta Curte păstrând ultima decizie de la Galaţi.

La cercetarea penală, însă, Buta nu a fost singura chemată de procurori. Parcursul acestui dosar a fost extrem de greoi. Familiile ţepuite de Buta au depus fiecare câte o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătorie în noiembrie 2007, iunie 2008 şi iulie 2008. Acestea au fost conexate în august 2008 într-un singur dosar, ce a fost trimis la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). În paralel, fostul soţ al Elenei Buta a făcut plângeri la Parchetul Curţii de Apel împotriva notarilor unde el ar fi semnat un act de recunoaştere a paternităţii, care în realitate era o procură în baza căruia soţia i-a pus gaj apartamentul pentru un împrumut de 70.000 de lei. Şi plângerea lui penală a ajuns tot la DIICOT în septembrie 2008, fiind conexată celorlalte trei. DIICOT Galaţi a început urmărirea penală „in rem” (există o faptă penală, dar nu se cunoaşte cine a săvârşit-o, n.a.) şi a declinat dosarul la Parchetul Curţii, unde pe 30 iunie 2009 se dă o soluţie de neîncepere faţă de cei patru notari cercetaţi, iar pentru Elena Buta şi ceilalţi şapte indivizi dosarul a fost trimis la Parchetul Tribunalului pentru continuarea cercetărilor.

În ianuarie 2011, procurorii au trimis-o în judecată doar pe Buta, restul fiind trimişi la Poliţie pentru continuarea anchetei. Cert este că din toate această afacere, numai Elena Buta s-a ales cu zece ani de puşcărie şi cu un milion de lei pe care trebuie să-l achite celor pe care i-a păgubit.

CLICK AICI PENTRU MAI MULTE DETALII DESPRE CEI IMPLICAŢI ÎN SCANDALUL ŢEPEI DE UN MILION DE LEI

Citit 3795 ori Ultima modificare Luni, 15 Iulie 2013 15:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.