Contrabandă demascată. Unde se mai ascund ţigările din Republica Moldova

Contrabandă demascată. Unde se mai ascund ţigările din Republica Moldova
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei Igor P., de 28 de ani, cu dublă cetăţenie, română şi Republica Moldova, conducând un autoturism marca Volkwagen.

Poliţiştii de frontieră le-au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului. Echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit în urma controlului, ascunse şi nedeclarate, în scutul de protecţie al rezervorului autoturismului, 2.160 de ţigarete (108 pachete) fabricate în Ucraina şi Republica Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor, în valoare totală de 782 de lei, în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Pneuri umflate cu ţigări de contrabandă

Poliţişti de frontieră gălăţeni au oprit în trafic, în zona Port Bazinul Nou, un autoturism marca Alfa Romeo, condus de cetăţeanul român N.A.D., de 23 ani, despre care existau informaţii că se ocupă cu activităţi în sfera contrabandei cu ţigări. În urma controlului efectuat, poliţiştii au descoperit 5.700 de ţigarete (285 de pachete) de diferite mărci, cu timbru de acciză de Republica Moldova, în pneurile faţă ale autoturismului. Bărbatul intenţiona să comercializeze ţigările în pieţele din municipiul Galaţi.

A fost anunţat Serviciul Supraveghere Fiscală din cadrul D.R.A.O.V. Galaţi, care a luat măsura ridicării ţigaretelor, în valoare de 1.265 lei, în vederea confiscării, şi l-a sancţionat pe şofer cu o amendă în valoare de 5.000 lei.

Citit 2606 ori Ultima modificare Luni, 08 Iulie 2013 18:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.