37 de avocaţi riscă suspendarea

37 de avocaţi riscă suspendarea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Luni, 10 octombrie, 37 de avocaţi gălăţeni riscă să fie trecuţi pe lista suspendaţilor. Motivul? Neplata taxelor mai mult de trei luni de zile. Situaţia celor 37 de avocaţi nu este nouă, ea fiind cunoscută de mai mult timp. Consiliul baroului galaţi s-a întrunit deja săptămâna acesta şi a decis suspendarea celor 37 de avocaţi. „Cei 37 sunt cunoscuţi ca răi plătnici. Nu este prima dată când se află într-o situaţie de acest gen. Acesta este şi motivul pentru care Consiliul a decis să nu-i mai notifice. Dacă până luni nu-şi achită taxele la zi, atât cele pentru barou, cât şi cele de la Casa de Pensii, vor fi suspendaţi începând cu data de 10 octombrie”, ne-a declarat Mircea Breahnă, decanul Baroului Galaţi.

Nu este prima oară când decanul şi Consiliul Baroului îi ameninţă cu suspendarea pe avocaţii datornici. La începutul lunii septembrie lista celor care urmau să fie suspendaţi conţinea doar 10 nume. „Dintre cei zece avocaţi care urmau să fie suspendaţi la începutul lui septembrie, mai sunt doar şapte. Restul şi-au plătit măcar o parte din taxe. Cei şapte care au rămas însă şi-au luat angajamente de plată şi de aceea nu au fost încă suspendaţi. Acum însă nu îi mai putem păsui. Ştim că este criză şi că încasările au scăzut, dar cum toţi ceilalţi avocaţi au putut plăti aşa trebuie să fie pentru toată lumea. Dacă sunt nepăsători şi nu plătesc o lună după aceea este mult mai greu. Dacă luni dimineaţă nu îşi achită taxele, vor fi suspendaţi”, susţine decanul Baroului Galaţi.

Mircea Breahnă recunoaşte că avocaţii datornici nu au avut cum să îşi achite ieri taxele: „Au o şansă luni dimineaţă. Astăzi (n.r. ieri) nu aveau cum să îşi plătească taxele pentru că secretara, cea care poate colecta banii, a fost prinsă cu organizarea examenului de admitere în Barou”, explică Mircea Breahnă.

Dacă cei 37 de avocaţi îşi vor plăti sau nu taxele luni dimineaţă  rămâne de văzut. Cert este faptul că Baroul Galaţi se numără printre cele 17 din întreaga ţară care se află în deficit din cauză că veniturile au fost mai mici decât cheltuielile. De altfel, în această vară, decanul a făcut cunoscut faptul că există pericolul de a nu mai putea fi achitate pensiile şi indemnizaţiile pentru creşterea copilului din cauză că nu sunt bani. Se pare însă că situaţia nici nu se va îmbunătăţi în curând, mai ales că avocaţii datornici nu se înghesuie să îşi achite taxele nici măcar atunci când sunt ameninţaţi cu suspendarea din profesie.

 

Citit 1321 ori Ultima modificare Sâmbătă, 08 Octombrie 2011 10:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.