Amânări peste amânări în dosare importante

 Amânări peste amânări în dosare importante
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Despre dosarul în care Dorin Meran a fost trimis în faţa instanţei pentru săvârşirea mai multor infracţiuni referitoare la obţinerea şi cheltuirea de fonduri europene, deturnarea unor sume primite de la bugetul de stat şi falsuri (fals în înscrisuri sub semnătură privată), am mai scris.

Cauza a avut un prim termen pe data de 16 aprilie 2008, iar ultimul termen în acest dosar a fost pe 25 martie. Până acum, în aproape un an de zile, nu s-a întâmplat nimic. La fiecare termen de judecată se amână din diferite motive: lipsa apărării pentru unul dintre inculpaţi, schimbarea completului de judecată, lipsa de procedură cu una dintre părţi etc.

Următorul termen stabilit de completul de judecată este pe 22 aprilie a.c. Vom vedea ce se va mai întâmpla atunci.

Dosarul lui Emil Constantin, acuzat de acelaşi lucru ca şi Dorin Meran,  a fost la fel de amânat. La termenul de pe 17 martie s-a decis că dosarul trebuie repartizat din nou, aleatoriu, la un alt complet de judecată decât cel care a fost până acum, lucru cerut chiar de inculpaţi.

Prima înfăţişare în acest dosar a fost pe 7 mai 2008, iar de atunci amânările din diferite motive au fost singurele lucruri care s-au stabilit. Rămâne de văzut acum când va fi luat din nou în discuţie acest dosar.

În ambele dosare este vorba despre deturnări de fonduri Phare. Suntem curioşi când vor fi finalizate aceste procese, în condiţiile în care au deja o vechime de aproape un an de zile.

Citit 1279 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.