Sentinţa Curţii în asasinarea lui Chiaburu / Patru condamnări, 63 de ani de închisoare

Sentinţa Curţii în asasinarea lui Chiaburu / Patru condamnări, 63 de ani de închisoare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Curtea de Apel a scurtat detenţia lui Toader Vilson, zis Grafian, de la 18 ani la nouă ani. Ceilalţi inculpaţi - Costel Marian Stănescu, zis Ciubică, Aurelian Stănescu, zis Maşo, şi Valeriu Stănescu, zis Biba - vor sta după gratii 18 ani, aşa cum a decis prima instanţă care i-a judecat. Sentinţa mai are cale de atac şi rămâne de văzut dacă se va declara recurs şi ce se va întâmpla la Înalta Curte, acolo unde se va judeca.

Decizia Curţii de Apel vine după aproape 11 luni de cercetare judecătorească şi după ce magistraţii au cerut relaţii la DIICOT Ploieşti referitoare la existenţa unui denunţ făcut de Toader Vilson (fost Stănescu) şi Aurelian Stănescu, fapt ce i-ar fi îndreptăţit pe judecători să le diminueze condamnarea la jumătate. De remarcat că singura modificare a deciziei Tribunalului îl priveşte pe Toader Vilson, restul rămânând cu aceleaşi condamnări, inclusiv daunele materiale şi morale, care depăşesc 120.000 de lei şi trebuie achitate familiei lui Maricel Nicolau, zis Chiaburu.

Reamintim că în decembrie 2011, Chiaburu a fost asasinat în Restaurantul Chinezesc din Galaţi. Iniţial au fost arestaţi numai Aurelian şi Valeriu Stănescu. Aceştia şi-au recunoscut fapta, iar cu puţin timp înainte de finalizarea dosarului au fost arestaţi şi Toader Vilson şi Costel Marian Stănescu. Aceştia din urmă nu au recunoscut crima, afirmând că nu erau în oraş la data comiterii asasinatului, ci la Urziceni, la o judecată ţigănească. După uciderea lui Chiaburu, au apărut multe zvonuri legate de rivalitatea şi duşmănia dintre Chiaburu şi cei din familia Stănescu. Mulţi au spus că totul ar fi pornit de la faptul că în urmă cu mulţi ani Chiaburu ar fi incendiat o maşină a celor din familia Stănescu. Din boxă, Grafian şi Ciubică au infirmat aceste „ziceri”, spunând că au fost întotdeauna prieteni cu Chiaburu şi că omorul a fost o "rătăcire" a celor tineri, referindu-se la Aurelian şi Valeriu Stănescu.

Citit 4539 ori Ultima modificare Luni, 18 Noiembrie 2013 22:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.