Trimişi în judecată pentru că obligau minore din centru de plasament să se prostitueze

Trimişi în judecată pentru că obligau minore din centru de plasament să se prostitueze
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi i-au trimis în judecată pe Valentin Marin şi pe Ancuţa Rusu, sub acuzaţia de trafic de minori. Cei doi au racolat, în perioada noiembrie 2012 - ianuarie 2013, mai multe minore dintr-un centru de plasament, pe care le-au obligat să practice prostituţia.

„Afacerea” a fost pusă la cale după ce Valentin Marin a început o relaţie cu Ancuţa Rusu şi s-au mutat împreună într-un apartament închiriat. În respectiva locaţie mai locuiau Mihai Jan Marin, fratele lui Valentin, şi concubina acestuia, Georgiana Lazăr. Atât cei doi bărbaţi, cât şi fetele fuseseră internaţi în centrul de plasament din care au fost racolate ulterior victimele. Cei doi fraţi au părăsit centrul de plasament imediat ce au împlinit vârsta de 18 ani, fetele fiind încă în evidenţa centrului.

Profitând de acest aspect, Valentin şi Ancuţa au reuşit să atragă minore din centrul de plasament, pe care iniţial le-au convins că vor duce o viaţă mai bună în apartamentul lor. Ulterior, fetelor li s-a propus să practice prostituţia, dar, lovindu-se de refuzuri, cei doi le-au constrâns fizic şi psihic să devină prostituate.

Clienţii erau racolaţi fie telefonic, fie cu ajutorul taximetriştilor. În urma „afacerii”, Valentin şi Ancuţa au câştigat aproximativ 22.000 de lei, bani pe care i-au folosit la plata utilităţilor şi a chiriei, dar şi în interes personal.

Una dintre victime a reuşit să fugă cu ajutorul unui client, căruia i s-a făcut milă de ea şi a ajutat-o cu o sumă de bani.

Procurorii l-au cercetat penal şi pe Mihai Jan Marin, dar în cursul anchetei au constatat că acesta nu avea nicio implicare în "afacerea" fratelui său. Cu toate acestea, anchetatorii au constat că nici acesta nu este străin de ilegalităţi. Din acest motiv, s-a dispus disjungerea cauzei faţă de Mihai Jan Marin şi concubina acestuia, Georgiana Lazăr. Anchetatorii susţin că Mihai a îndemnat-o, în perioada iunie - septembrie 2013, pe iubita lui să practice prostituţia pe teritoriul Danemarcei şi a tras foloase de pe urma acestui lucru. În noul dosar, care a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, vor fi anchetaţi şi Valentin, şi Ancuţa, aceştia fiind acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de proxenetism, respectiv, de practicarea prostituţiei, pentru că, după ce le-au exploatat pe minorele din centrul de plasament, au copiat metoda lui Mihai şi a iubitei lui.

Citit 6741 ori Ultima modificare Luni, 02 Decembrie 2013 16:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.