La Tribunal, pe 9 ianuarie/ Dan Cadar, în aşteptarea noii expertize medico-legale

La Tribunal, pe 9 ianuarie/ Dan Cadar, în aşteptarea noii expertize medico-legale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dan Robert Cadar urmează să apară în faţa instanţei de judecată pe 9 ianuarie. Interesant de văzut este dacă acesta a reuşit să apară în faţa comisiei de la Institutul de Medicină Legală (IML), care ar trebui să-l reexamineze, pentru a decide dacă la momentul când a comis crima avea sau nu discernământ.

După cum se ştie, în vara lui 2012, Cadar şi-a ucis iubita în bătaie, pe fondul consumului de etnobotanice şi băuturi alcoolice. IML a spus că inculpatul a avut discernământ când a comis crima, dar o „notă expertală”, făcută de un expert clujean, a adus o concluzie contrară celei a IML. De precizat că asupra medicului clujean planează deja acuzaţia că ar fi falsificat o expertiză într-un dosar extrem de mediatizat în zona sa, el fiind trimis în judecată pentru acest lucru.

În dosarul de la Galaţi, faptul că au existat două acte medicale cu concluzii contradictorii i-a făcut pe avocaţi să insiste şi să aibă câştig de cauză în refacerea expertizei medicale, cu atât mai mult cu cât IML a trimis o adresă prin care recomandă întocmirea unui nou act medical. Pentru asta, însă, inculpatul trebuie dus la IML pentru a fi reexaminat, aşa că rămâne de văzut dacă pe 9 ianuarie se va întâmpla ceva, în lipsa concluziilor medicale, care pot schimba soarta procesului.

În acest caz, cercetarea judecătorească este pe ultima sută de metri. A mai rămas de făcut doar audierea martorilor propuşi în apărarea lui Cadar. Aceştia însă au refuzat să mai vină la instanţă, de teama de a nu fi acuzaţi de mărturie mincinoasă, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul altor martori chemaţi de avocaţii lui Dan Cadar.

Citit 1709 ori Ultima modificare Marți, 07 Ianuarie 2014 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.