Opt traficanţi de droguri au ajuns după gratii

Opt traficanţi de droguri au ajuns după gratii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Acuzaţii au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile * Noul Cod penal prevede pedepse mult mai mici decât cel vechi


Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi au reţinut săptămâna trecută opt persoane, toate acuzate de trafic de droguri de mare risc. La propunerea procurorilor, cei opt - Ionuţ Tănasă, George Coman,  Adrian Daniel Mocanu, Daniel Iulian Soare, Daniel Petrea, Mitică Trandafir, Ion Antonescu şi Alexandru Ivan - au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. Decizia luată de magistraţii Tribunalului Galaţi a rămas definitivă la Curtea de Apel, acolo unde judecătorii au decis respingerea contestaţiilor formulate de inculpaţi.

Cazul a intrat în atenţia procurorilor DIICOT în luna februarie, când a început urmărirea penală „in rem” pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, ştiind că două persoane, cunoscute doar sub numele de „Andrei” şi „Didi”, deţin şi comercializează substanţe interzise. Anchetatorii au reuşit să-l identifice pe numitul „Didi” în persoana lui Ionuţ Tănasă.

Încă de la începutul anchetei, procurorii au descoperit că Ionuţ Tănasă vinde haşiş. Gălăţeanul era ajutat de alţi prieteni, care ţineau, respectiv, aduceau drogurile la locurile stabilite de Tănasă. Printre aceştia se numără Adrian Daniel Mocanu, care prelua drogurile de la Daniel Iulian Soare.

În luna martie, Tănasă a negicoat cu un cumpărător vânzarea unei cantităţi de 200 de grame de haşiş. Drogurile erau colectate de Mocanu de la mai multe persoane, acesta solicitându-i lui Mitică Trandafir să-l ajute la încheierea tranzacţiei. Iniţial, Trandafir, Mocanu, Tănasă şi Soare au amânat tranzacţia, ca mai apoi să-l contacteze din nou pe cumpărător. La întâlnirea stabilită a venit şi Daniel Petrea. Astfel, procurorii DIICOT au reuşit prinderea în flagrant a celor cinci persoane, patru dintre ele fiind imobilizate de poliţişti, în timp ce Adrian Mocanu a reuşit să fugă. El a fost prins ulterior de anchetatori.

Denunţ după reţinere

Imediat după reţinere, Ionuţ Tănasă le-a spus procurorilor DIICOT că îşi procura drogurile de la un brăilean, cunoscut sub numele de „Ivan”. Pe baza informaţiilor primite, anchetatorii au organizat un flagrant şi în Brăila. În urma acestei acţiuni, procurorii au reuşit să reţină alte trei bărbaţi, Alexandru Ivan, George Coman şi Ion Antonescu, toţi din municipiul Brăila.

În urma investigaţiilor efectuate, procurorii gălăţeni au stabilit că Ionuţ Tănasă se aproviziona cu droguri de la Adrian Daniel Mocanu şi Ion Antonescu, intermedierea tranzacţiilor fiind asigurată de George Coman, prieten comun al tuturor celor implicaţi în tranzacţiile ilegale.

Cei opt au ajuns acum după gratii şi riscă pedepse cuprinse între doi şi şapte ani, cu mult mai mici faţă de cele prevăzute de vechiul Cod penal, care erau între trei şi 15 ani închisoare.

Citit 6002 ori Ultima modificare Luni, 24 Martie 2014 18:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.