Un magistrat gălăţean, găsit incompatibil de către ANI

Un magistrat gălăţean, găsit incompatibil de către ANI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că, vreme de aproape un an, un judecător al Curţii de Apel Galaţi s-a aflat în stare de incompatibilitate. Potrivit unui comunicat de presă al ANI, magistratul Simona Gavrilă s-a aflat în incompatibilitate în perioada 6 aprilie 2012 - 11 martie 2013, când a deţinut simultan funcţia de judecător al Curţii de Apel Galaţi şi pe cea de prodecan al Facultăţii de Ştiinţe Juridice Sociale şi Politice din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos”. ANI susţine că, potrivit legii, funcţia de judecător este incompatibilă cu orice funcţie publică sau privată, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior. Singurul lucru pe care magistraţii au voie să-l facă este acela de a preda.

Magistratul Simona Gavrilă îşi desfăşoară acum activitatea în cadrul Curţii de Apel Braşov. Am încercat să luăm legătura cu dumneaei, prin intermediul purtătorului de cuvânt al acestei instanţe, judecător Mirela Şerban. Aceasta ne-a făcut cunoscut că magistratul găsit incompatibil de către ANI a transmis că nu doreşte să comenteze şi că va urma calea legală. Cu alte cuvinte, Simona Gavrilă va contesta decizia ANI.

Potrivit legii, persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.

Citit 3799 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Aprilie 2014 16:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.