Cerere respinsă, asasinii lui Chiaburu au cerut arest la domiciliu

Cerere respinsă, asasinii lui Chiaburu au cerut arest la domiciliu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Asasinii lui Chiaburu se judecă acum la Curtea Supremă, unde au cerut ca măsura încarcerării să le fie înlocuită cu arestul la domiciliu. Instanţa supremă a respins însă cererile făcute de Costel Stănescu şi Toader Vilson (fost Stănescu), prelungind mandatele de arestare ale celor patru inculpaţi.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este ultima instanţă care mai poate schimba ceva în cazul celor patru din familia Stănescu: Aurelian, Valeriu, Costel şi Toader Vilson. Ei au fost condamnaţi de două instanţe la câte 18 ani de puşcărie, mai puţin Toader Vilson care s-a ales ultima dată cu o pedeapsă diminuată la nouă ani de carceră.

Procurorii au stabilit, la sfârşitul anului 2011, că inculpaţii l-au asasinat pe Maricel Nicolau, zis Chiaburu. Iniţial au fost arestaţi doar Aurelian şi Valeriu, care şi-au recunoscut faptele, ulterior fiind închişi şi ceilalţi doi, care nu au recunoscut niciodată că ar fi fost vinovaţi. Atât Toader Vilson, zis Grafian, cât şi Costel Stănescu, zis Ciubică, le-au spus procurorilor că, în ziua în care s-a comis omorul, ei participau la o judecată ţigănească, undeva în apropierea Bucureştiului.

Următorul termen de judecată va fi pe 26 mai, când, cel mai probabil, inculpaţii vor afla dacă rămân sau nu cu aceleaşi condamnări.

Citit 1491 ori Ultima modificare Vineri, 25 Aprilie 2014 18:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.