Profesorul universitar gălăţean acuzat de luare de mită rămâne în arest

Profesorul universitar gălăţean acuzat de luare de mită rămâne în arest
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Profesorul universitar Mircea Iliev va rămâne în arest preventiv. Asta au decis magistraţii Curţii de Apel Galaţi după ce au judecat contestaţia formulată de cadrul didactic. Judecătorii au respins ca nefondată şi cererea făcută de Iliev privind înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

Mircea Iliev, profesor la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică, se află în arest de joia trecută după ce procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul galaţi i-au făcut o percheziţie domiciliară în urma unor denunţuri depuse de studenţi. Profesorul este acuzat că a primit câte 100 de lei mită de la 27 de studenţi. Banii erau daţi pentru ca studenţii să obţină nota cinci la examenul de electronică analogică.

Între timp, conducerea Universităţii „Dunărea de Jos” a decis suspendarea contractului de muncă a cadrului didactic până la pronunţarea unei decizii definitive în acest caz. „În urma evenimentelor în care a fost implicat Mircea Iliev, profesor la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică, a fost luată măsura suspendării contractului de muncă până când instanţa de judecată se va pronunţa irevocabil”, se arată într-un comunicat al Universităţii. Mircea Iliev a contestat decizia luată de Tribunalul Galaţi şi speră că magistraţii Curţii de Apel vor decide ca el să fie anchetat în libertate.


CITEŞTE ŞI: PROFESOR universitar ARESTAT pentru luare de MITĂ. Vezi cât cerea acesta pentru un EXAMEN

Citit 1790 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Februarie 2015 01:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.