POLIŢIST CONDAMNAT pentru trafic de droguri

POLIŢIST CONDAMNAT pentru trafic de droguri
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Brăila au început, pe 1 iulie 2014, o anchetă într-un dosar în care mai multe persoane erau acuzate de trafic de droguri de risc şi mare risc. Printre suspecţi se număra şi un agent de poliţie, care, deşi originar din Brăila, activa la postul de poliţie din localitatea Drăguşeni, judeţul Galaţi.

Anchetatorii au arătat încă de la început că, începând cu luna iulie 2014, agentul de poliţie George Sorin Tudorică şi alţi trei suspecţi, Marian Vlad, George Alexandru Safca şi Andrei Andronache, au procurat, depozitat şi vândut droguri în Brăila. Drogurile erau primite prin intermediul Poştei Române de către agentul de poliţie şi predate celorlalte persoane, care le distribuiau către consumatori, pe care îi găseau în zona liceelor.

După ce au adunat mai multe informaţii despre gruparea infracţională, procurorii DIICOT şi poliţiştii BBCO Galaţi şi Brăila, au organizat, în decembrie 2014, un flagrant, în urma căruia, unul dintre suspecţi a fost prins imediat după ce a ridicat un colet cu droguri. După prinderea în flagrant, oamenii legii au făcut şi şapte percheziţii domiciliare la locuinţele suspecţilor.

Poliţistul şi Marian Vlad, agent de pază al unei societăţi brăilene, au şi fost arestaţi preventiv în decembrie 2014, ulterior după gratii rămânând doar agentul, complicele său alegându-se cu un mandat de arestare la domiciliu.

De la parchet, la instanţă

La începutul lunii februarie anul acesta, procurorii DIICOT au finalizat ancheta şi au dispus trimiterea în judecată a celor patru persoane acuzate de trafic de droguri. Conform rechizitoriului întocmit de procurori,  drogurile erau cumpărate de pe un site online, despre care a aflat iniţial inculpatul Alexandru George Safca. Cum acesta nu avea bani pentru a comanda produse şi nici nu avea curajul să le comande, Safca i-a relatat despre existenţa site-ului respectiv prietenului său, poliţistul Tudorică.

Primele sentinţe

Ajuns în instanţă, dosarul celor patru traficanţi a fost judecat timp de cinci luni, iar judecătorii Tribunalului Brăila au luat deja şi o primă decizie. Astfel, judecătorii au stabilit că agentul de poliţie George Sorin Tudorică trebuie să rămână după gratii, el urmând să execute o pedeapsă de cinci ani şi opt luni.

Alături de el va sta şi Marian Vlad, care are de executat o pedeapsă de trei ani şi patru luni închisoare cu executare.

Pedepse mai uşoare au primit însă ceilalţi doi inculpaţi, Andrei Andronache şi George Alexandru Safca. Cei doi au primit câte un an cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare, fără drept şi în mod repetat, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. La această pedeaspă li se adaugă însă şi câte 80 de zile de muncă în folosul comunităţii, fie la Primăria Brăila, fie la Administraţia Pieţelor din localitate. Sentinţa Tribunalului Brăila nu este definitivă, ea fiind deja atacată cu apel.

Citit 3670 ori Ultima modificare Luni, 20 Iulie 2015 18:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.