VIOLUL DE LA VASLUI, copie la indigo după cel de la Gohor

VIOLUL DE LA VASLUI, copie la indigo după cel de la Gohor
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Cazul fetei de 18 ani din judeţul Vaslui violată de şapte indivizi ţine vie atenţia publicului de zile întregi. Ororile pe care le povesteşte acum fata nu le sunt străine anchetatorilor. Şi asta pentru că acesta nu este primul caz de viol în grup.

În urmă cu patru ani, în judeţul Galaţi, o altă întâmplare de acest gen şoca opinia publică. Era vorba despre o fată minoră, de numai 14 ani, violată de o gaşcă de nouă indivizi. Printre violatori, pe lângă cei nouă bărbaţi, cu vârste cuprinse între 16 şi 50 de ani, se afla şi o fată, Adriana Gabriela Zănoagă. Aceasta din urmă a fost cea care a atras-o pe minoră în faţa morii din Priponeşti, de unde a fost luată cu forţa de Ştefan Andrei Zănoagă, de 22 ani, şi Noni Cristian Titire, de 18 ani, şi urcată apoi în BMW-ul lui Adrian Lupu. Cei patru şi-au dus victima în casa lui Ştefan Zănoagă, unde îi aşteptau Gheorghe Benedic, de 17 ani, Daniel Penghiş, de 20 ani, Alexandru Sîrghie, de 25 ani, Gheorghe Crînganu, de 50 ani, George Ciobotaru, de 18 ani, şi Mihai Crucianu, de 16 ani, toţi din comuna Gohor. Cei nouă bărbaţi au bătut-o şi au violat-o pe victimă până a doua zi, la ora 11,00, când aceasta a reuşit să fugă.

"Adriana Zănoagă este cea care a ţinut-o pe minoră, în timp ce fratele ei şi ceilalţi agresori o supuneau perversiunilor", declara, la acea vreme, Alfredo Simionescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Judecaţi în stare de arest

Spre deosebire de cazul din Vaslui, în care violatorii nu se află după gratii, nouă dintre cei zece gălăţeni acuzaţi au primit imediat mandate de arestare preventivă. În arest au stat şi pe perioada judecăţii, mai ales că dosarul a ajuns foarte repede în instanţă, iar judecătorii Tribunalului Galaţi au dat primele sentinţe la doar câteva luni de la oribila întâmplare. În total, cei zece violatori au primit peste 100 de ani de închisoare.

Decizia nu a fost pe placul inculpaţilor, care au decis să o atace. După alte câteva termene de judecată, la fix un an de la întâmplare, violatorii şi-au primit sentinţele finale la Curtea de Apel Galaţi, aici judecătorii fiind ceva mai indulgenţi. Ei au decis astfel: Ştefan Andrei Zănoagă - de la 15 ani de puşcărie a primit 11 ani, Adriana Gabriela Zănoagă, de la zece ani s-a ales cu şapte ani, Cristian Noni Titire primise din partea Tribunalului 14 ani de închisoare, iar Curtea i-a dat opt ani, Adrian Lupu - de la 14 ani a scăzut la şapte ani, Gheorghe Benedic - de la nouă ani de stat după gratii a scăzut la şase ani, Daniel Penghiş - de la 12 ani a primit şapte ani, Alexandru Sîrghie - de la 12 la şapte ani, Gheorghe Crânganu - de la nouă la şase ani, iar George Cătălin Ciobotaru - de la nouă ani şi şase luni la cinci ani şi şase luni. Singurul inculpat care nu a fost arestat după comiterea faptei a primit şi cea mai mică pedeapsă, respectiv patru ani cu suspendare, având un termen de încercare de cinci ani, perioada în care nu trebuie să mai comită o altă faptă penală, iar dacă o va face va merge la puşcărie. Judecătorii au mai decis ca violatorii să-i plătească victimei 20.000 de lei, cu titlu de daune morale.

Citit 5642 ori Ultima modificare Duminică, 26 Iulie 2015 13:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.