Cazul BEBELUŞULUI MORT la Vânători: DOSAR PENAL pentru ucidere din culpă

Cazul BEBELUŞULUI MORT la Vânători: DOSAR PENAL pentru ucidere din culpă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cazul bebeluşului din Vânători care a decedat la începutul săptămânii ia amploare. Şi asta pentru că în cauză s-a dechis deja un dosar de cercetare penală. "Se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă", ne-a declarat Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Dosarul este înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, iar procurorii au făcut deja mai multe audieri. Anchetatorii aşteaptă însă şi rezultatul probelor toxicologice, prelevate de la bebeluş, pentru a merge mai departe cu cercetările.

Conform unor surse apropiate anchetei, se pare că mama copilului a recunoscut că a folosit pentru acesta apă de la fântâna din curte. Asta în condiţiile în care Direcţia de Sănătate Publică a făcut analize apei din fântâna respectivă şi a stabilit că nu era potabilă. Femeia nu recunoaşte însă că ar fi dat o astfel de declaraţie şi susţine în continuare că pentru bebeluş a folosit doar apă plată.

"Noi am băut şi nu am păţit nimic"

Familia Micu nu ştie însă aceste amănunte, neprimind nicio informaţe de la autorităţi. "Noi am citit în presă că ar fi aşa. Nu ne-a spus nimeni, cred că nu au avut timp. Noi bem apă din această fântână de mult timp şi nu s-a întâmplat nimic. Eu cred că analiza nu este bună. Nu ne este teamă să bem apă din fântână. Noi o bem, facem mâncare şi nu am păţit nimic", ne-a spus bunica micuţului.

Oamenii spun că, imediat după mediatizarea cazului, au rămas fără apa din sistemul public. "Putea să fie apa infestată şi cu sodă caustică, iar ei habar nu aveau. Nu le-a spus nimeni că nu este bună de băut. Apa de la fântână este curată. Nu era curată aia de la canal. Dar acum ne-a oprit-o şi pe asta. De la înmormântare, nu mai avem apă deloc, au oprit-o pe toată coloana", ne-a spus Reta Atanasiu, mătuşa copilului.

Vecinii familiei susţin că ştiau despre faptul că apa din fântâni nu este bună. "Ştim de mult. Nu ne-a spus nimeni, dar ştiam că apa din fântâni nu este bună. Acum însă nu mai curge nici apa de la canal", ne-a povestit o vecină.

Pentru clarificarea situaţiei, am încercat să luăm legătura şi cu Sicuţa Murgu, edilul din comuna Vânători. Primăriţa a refuzat, însă, să facă declaraţii, susţinând că va trimite un comunicat de presă, pentru a arăta că apa din localitate este bună de băut.

Până la finalizarea anchetei şi primirea testelor toxicologice, întrebările legate de moartea bebeluşului rămân fără un răspuns cert.

Citit 1980 ori Ultima modificare Vineri, 24 Iulie 2015 19:59

2 comentarii

 • postat de Marian
  Duminică, 26 Iulie 2015 14:10
  79.116.103.***
  Indiferent de unde vrei sa folosesti apa , este clar ca nu este buna de baut . Apa din fantani este cu nitrati de aproape doua ori mai mult decat limita admisa , iar din reteaua de alimentare parca este luata din lacul Brates , nu din stratul freatic de adancime . Bine ca d-na Sicuta s-a gandit sa ne faca canalizare , ce o sa se evacueze in aceasta retea , numai dansa stie , doar apa de ploaie care acum lipseste cu desavarsire , sa se scurga pe la caminele de vizita care la aceasta data daca nu esti atent cu masina , poti sa scapi o roata . De fapt pe strada Serelor esti obligat sa mergi ca melcul datorita pietrelor , strada a ramas total aiurea , noroc cu Bejan ca in dreptul casei lui , pe circa 50 m poti sa intri in viteza a 3 a. In orice caz , o comuna asa mare a ajuns de rahat daca te gandesti ca nici macar apa potabila nu are . Vine campania electorala si macar cu aceasta ocazie s-ar mai putea imbunatati ceva .
  0
  1
  Raportează
 • postat de Salcioara
  Duminică, 26 Iulie 2015 13:28
  82.137.12.***
  " nu mai curge apa nici la canal"
  In acest an, mai sigur din primavara nici n-am vazut apa de la strada.Este de neinteles; la actuala economie de piata ducem lipsa de clienti si nicidecum de produs. La Vinatori este altfel: nu este apa ptr ca se consuma mult.
  Orice producator si-ar dori sa aiba cererea cat mai mare domnule patron care esti......!
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.