Cazul BEBELUŞULUI MORT la Vânători: DOSAR PENAL pentru ucidere din culpă

Cazul BEBELUŞULUI MORT la Vânători: DOSAR PENAL pentru ucidere din culpă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cazul bebeluşului din Vânători care a decedat la începutul săptămânii ia amploare. Şi asta pentru că în cauză s-a dechis deja un dosar de cercetare penală. "Se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă", ne-a declarat Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Dosarul este înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, iar procurorii au făcut deja mai multe audieri. Anchetatorii aşteaptă însă şi rezultatul probelor toxicologice, prelevate de la bebeluş, pentru a merge mai departe cu cercetările.

Conform unor surse apropiate anchetei, se pare că mama copilului a recunoscut că a folosit pentru acesta apă de la fântâna din curte. Asta în condiţiile în care Direcţia de Sănătate Publică a făcut analize apei din fântâna respectivă şi a stabilit că nu era potabilă. Femeia nu recunoaşte însă că ar fi dat o astfel de declaraţie şi susţine în continuare că pentru bebeluş a folosit doar apă plată.

"Noi am băut şi nu am păţit nimic"

Familia Micu nu ştie însă aceste amănunte, neprimind nicio informaţe de la autorităţi. "Noi am citit în presă că ar fi aşa. Nu ne-a spus nimeni, cred că nu au avut timp. Noi bem apă din această fântână de mult timp şi nu s-a întâmplat nimic. Eu cred că analiza nu este bună. Nu ne este teamă să bem apă din fântână. Noi o bem, facem mâncare şi nu am păţit nimic", ne-a spus bunica micuţului.

Oamenii spun că, imediat după mediatizarea cazului, au rămas fără apa din sistemul public. "Putea să fie apa infestată şi cu sodă caustică, iar ei habar nu aveau. Nu le-a spus nimeni că nu este bună de băut. Apa de la fântână este curată. Nu era curată aia de la canal. Dar acum ne-a oprit-o şi pe asta. De la înmormântare, nu mai avem apă deloc, au oprit-o pe toată coloana", ne-a spus Reta Atanasiu, mătuşa copilului.

Vecinii familiei susţin că ştiau despre faptul că apa din fântâni nu este bună. "Ştim de mult. Nu ne-a spus nimeni, dar ştiam că apa din fântâni nu este bună. Acum însă nu mai curge nici apa de la canal", ne-a povestit o vecină.

Pentru clarificarea situaţiei, am încercat să luăm legătura şi cu Sicuţa Murgu, edilul din comuna Vânători. Primăriţa a refuzat, însă, să facă declaraţii, susţinând că va trimite un comunicat de presă, pentru a arăta că apa din localitate este bună de băut.

Până la finalizarea anchetei şi primirea testelor toxicologice, întrebările legate de moartea bebeluşului rămân fără un răspuns cert.

Citit 2088 ori Ultima modificare Vineri, 24 Iulie 2015 19:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.