Cei şapte violatori din Vaslui, TRIMIŞI DUPĂ GRATII. Cea mai mare condamnare primită, 8 ani şi 4 luni

Cei şapte violatori din Vaslui, TRIMIŞI DUPĂ GRATII. Cea mai mare condamnare primită, 8 ani şi 4 luni
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Cei şapte tineri acuzaţi că au violat o fată în vârstă de 18 ani au fost condamnaţi luni, 17 august, de Judecătoria Vaslui, la pedepse cuprinse între cinci ani şi opt luni şi opt ani şi patru luni de închisoare, precum şi la plata unor daune morale de 50.000 de lei către tânără.

Astfel, potrivit mediafax.ro, cea mai mare pedeapsă a primit-o Ovidiu Silviu Burada, cel care a racolat-o pe fata de 18 ani din staţia de autobuz din municipiul Vaslui. El a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru viol în formă agravantă şi patru ani pentru lipsire de libertate în mod ilegal, astfel că va executa pedeapsa cea mai grea, de şapte ani, cu un spor de un an şi patru luni, rezultând opt ani şi patru luni de închisoare.

Paul Andrei Burlacu, Silviu Avădanei şi Petrică Ionuţ Bolboceanu au fost condamnaţi la şase ani de închisoare pentru viol în formă agravantă şi trei ani pentru lipsire de libertate în mod ilegal, astfel că se aplică pedeapsa cea mai grea, de şase ani, cu un spor de un an, astfel că vor avea de executat şapte ani de închisoare.

Ionuţ Boicu, Alin Rotaru şi Ioan Surleac, care au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, au primit cele mai mici pedepse, adică 5 ani de închisoare pentru viol în formă agravantă şi doi ani pentru lipsire de libertate, rezultând o pedeapsă de cinci ani şi opt luni de închisoare.

Decizia Judecătoriei Vaslui nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de zece zile, atât de către procurori - cât şi de cei şapte tineri.

Cei şapte tineri nu au fost prezenţi în sala de judecată, însă instanţa a decis înlocuirea controlului judiciar în cazul lor cu măsura arestării preventive pentru 30 de zile, decizia fiind executorie şi urmând a fi pusă în aplicare de poliţişti. La pronunţarea sentinţei nu a fost prezentă nici tânăra violată, care susţinea luni examenul de bacalaureat. În schimb, câteva zeci de persoane au fost prezente în faţa Judecătoriei în aşteptarea sentinţei.

Violul a fost comis în octombrie anul trecut, când tânara de 18 ani se întorcea de la şcoală. Ca să ajungă acasă, fata s-a urcat în masina a doi tineri pe care îi cunostea. Ea a ajuns însă pe un câmp, unde au fost chemaţi alţi cinci băieţi. Timp de trei ore tânăra a fost violată de cei şapte agresori. Nici măcar faptul că a leşinat de mai multe ori nu i-a oprit. Au stropit-o cu ţuică şi au continuat să o violeze, apoi au dus-o acasă. Tânăra şi-a anunţat imediat părinţii, iar aceştia au depus plângere.

Cazul celor şapte tineri a revoltat o ţară întreagă. Deşi trei dintre violatori şi-au recunoscut faptele, atitudinea lor a fost de-a dreptul revoltătoare.

Sursa colajului foto: nasul.tv

Citit 1917 ori Ultima modificare Luni, 17 August 2015 16:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.