Parlamentarii încearcă din nou să modifice LEGILE JUSTIŢIEI

Parlamentarii încearcă din nou să modifice LEGILE JUSTIŢIEI
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Parlamentarii vor să modifice legile care guvernează justiţia. Comisia juridică discută astăzi un proiect de lege conform căruia completul de cinci judecători al instanței supreme NU va mai putea da sentințe mai grele decât cele date în primă instanță.

Comisia juridică din cadrul Camerei Deputaţilor are pe ordinea de zi proiectul de lege al deputatului PSD Marius Manolache, finul lui Victor Ponta, care vrea modificarea Legii 304/ 2004 privind organizarea judiciară. Modificarea ar face ca apelul de la completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să fie formulat doar în favoarea inculpatului.

Cu alte cuvinte, dacă în prima instanţă un inculpat e achitat, procurorii nu vor mai putea face apel la decizie. Deputatul Manolache mai vrea şi înfiinţarea unei secţii în cadrul Parchetului General care să investigheze infracţiunile săvârşite de procurori şi judecători, altele decât cele în competenţa DNA şi DIICOT.

La şedinţa comisiei este invitată şi preşedinta Înaltei Curţi, gălăţeanca Livia Stanciu, care a mai fost prezentă şi în sesiunea trecută la această comisie, relatează Hotnews.

Citit 1697 ori Ultima modificare Luni, 28 Septembrie 2015 13:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.