Câţi gălăţeni au fost AMENDAŢI de POLIŢIA LOCALĂ de la începutul lui 2015

Câţi gălăţeni au fost AMENDAŢI de POLIŢIA LOCALĂ de la începutul lui 2015
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În primele nouă luni ale anului 2015, Poliţia Locală Galaţi, în cooperare cu alte structuri aflate în parteneriat, a participat la numeroase activităţi de asigurare a unui climat de ordine şi siguranţă publică în rândul cetăţenilor, prilejuite de organizarea şi desfăşurarea unor manifestări cultural-artistice, sportive sau religioase, iniţiate sau aprobate de către Primăria Municipiului Galaţi. Astfel, de la începutul anului, pe componenta de ordine publică, poliţiştii celor cinci secţii de Poliţie Locală au aplicat peste 6.000 de sancţiuni contravenţionale, valoarea acestora depăşind 570.000 de lei.

„Din analiza noastră, se constată că cele mai multe amenzi au fost aplicate în baza Legii 61/1991. Peste 2.500 de sancţiuni au avut la bază tulburarea liniştii şi ordinii publice şi consumul de băuturi alcoolice în alte locuri decât cele special amenajate. La fel de adevărat este că poliţiştii locali au apelat şi la prevederile hotărârilor Consiliului Local, în baza cărora au aplicat 3.754 de sancţiuni. În aceste situaţii, vorbim de contravenţii privind administrarea domeniului public, protejarea spaţiilor verzi, salubritate, conservarea şi protecţia mediului, curăţenia străzilor sau distrugerea/degradarea mobilierului urban, tulburarea ordinii şi liniştii publice, consum de băuturi alcoolice, dar şi încălcarea normelor legale privind staţionarea voluntară a autovehiculelor cu masa totală mai mare de 3,5 tone, respectiv, mai mult de nouă locuri pe scaune”, ne-a explicat Mihai Manoliu, directorul general al Poliţiei Locale Galaţi.

În perioada analizată, poliţiştii din cadrul celor cinci secţii de Poliţie Locală au constatat în flagrant un număr de 209 infracţiuni.

Tot referitor la activitatea din primele nouă luni ale anului, poliţiştii locali din cadrul Serviciului de Siguranţă Rutieră au aplicat 2.814 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de aproximativ 510.000 de lei. Oamenii legii au constatat în flagrant 14 infracţiuni. Pe lângă sancţiunile în bani, conducătorii auto, care au încălcat prevederile OUG 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, au mai primit şi 5.232 puncte penalizare, pentru acces interzis, staţionare neregulamentară şi oprire neregulamentară.

Cele mai multe din contravenţiile constatate şi aplicate de poliţiştii locali din cadrul Serviciului de Siguranţă Rutieră sunt la regimul circulaţiei pe drumurile publice, respectiv, OUG nr. 195/2002 (2.662 de sancţiuni).

Citit 3244 ori Ultima modificare Marți, 03 Noiembrie 2015 10:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.