CONDAMNAT după ce a vrut să îşi facă singur dreptate

CONDAMNAT după ce a vrut să îşi facă singur dreptate
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Judecătorii Tribunalului Galaţi au luat de curând o decizie în dosarul unui bărbat din Corod care a încercat să-şi facă dreptate singur, după ce un consătean a vrut să-i violeze fiica.

Bărbatul, Neculai Iftimie, în vârstă de 52 de ani, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi sub acuzaţia de tentativă de omor şi violare de domiciliu. Iftimie a fost condamnat la doi ani şi şase luni închisoare. Mai mult, el trebuie să plătească 3.342 de lei daune materiale către Spitalul Judeţean Galaţi, 1.000 de lei cheltuieli judiciare către stat, dar şi 10.000 de lei daune materiale pentru cel pe care a încercat să îl omoare. Decizia Tribunalului Galaţi nu este definitivă, ea fiind deja atacată de Iftimie cu apel. Astfel, dosarul său a ajuns la Curtea de Apel Galaţi, unde a fost menţinută măsura controlului judiciar impusă faţă de inculpat.

Neculai Iftimie a ajuns în faţa oamenilor legii după ce poliţiştii din comuna Corod au fost anunţaţi, în noaptea de 1 spre 2 iunie anul trecut, prin numărul unic de urgenţă 112, că un sătean a fost înjunghiat în abdomen. Oamenii legii au demarat imediat o anchetă şi au stabilit că persoana înjunghiată este Gheorghe N., în vârstă de 71 de ani, care era găzduit în locuinţa unui consătean. În casa acestuia din urmă, a intrat bărbatul care s-a ales cu doi ani şi şase luni închisoare, care l-a atacat pe Gheorghe N. cu un cuţit cu lama de aproximativ 22,5 centimetri. Bărbatul şi-a motivat gestul susţinând că Gheorghe N. a încercat să îi violeze fiica, în vârstă de 25 de ani, diagnosticată cu sindromul ”Down”.

Anchetă mutată de la Tecuci la Galaţi

Iniţial, poliţiştii au început urmărirea penală ”in rem” şi i-au sesizat pe procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci. În urma cercetărilor efectuate şi a raportului medicilor legişti, s-a stabilit că partea vătămată a suferit, în urma agresiunii, o plagă înţepat penetrantă, care, prin efecte şi gravitate, i-a pus acesteia viaţa în pericol. Acesta a fost motivul pentru care procurorii tecuceni şi-au declinat competenţa către colegii lor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.

În timpul anchetei, s-a stabilit că Iftimie a mers acasă la Gheorghe N., înarmat cu două cuţite, iar după ce şi-a înjunghiat victima a plecat acasă şi s-a culcat. A doua zi, el a fost ridicat de poliţişti şi dus la audieri, ulterior fiind reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore. Judecătorii au dispus însă să nu îl bage în închiosare, ci să îl plaseze în arest la domiciliu. Măsura a fost înlocuită însă pe parcursul judecăţii cu aceea a controlului judiciar.

O decizie definitivă în acest dosar va fi luată de magistraţii Curţii de Apel Galaţi.

Citit 2657 ori Ultima modificare Luni, 08 Februarie 2016 19:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.