Foştii patroni de la BEYLER au fost CONDAMNAȚI definitiv, pentru RĂPIRE şi ȘANTAJ
Foto: Foto-arhivă ”Viața liberă”

Foştii patroni de la BEYLER au fost CONDAMNAȚI definitiv, pentru RĂPIRE şi ȘANTAJ
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

* Doar fiul, Osman Hoş, se află deocamdată în custodia autorităţilor române, după ce în februarie 2011 ar fi sechestrat, alături de tatăl său, Ahmet Hoş, un om de afaceri turc


Filmul unei răpiri are l-a avut drept ţintă pe un afacerist turc din Galaţi, la începutul anului 2011, a fost încheiat recent de magistraţii Curţii de Apel Galaţi, care au pronunţat o decizie definitivă împotriva celor doi foşti patroni ai firmei Beyler, Ahmet şi Osman Hoş.

Capturaţi în 2013, la mai bine de doi ani de la comiterea faptelor de lipsire de libertate, şantaj şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, tatăl şi fiul au avut un traseu ciudat, între celula arestului şi libertate, cu toate că acuzaţiile care li se aduceau erau cât se poate de grave. Iniţial arestaţi preventiv, cei doi au fost apoi eliberaţi de magistraţi, care au hotărât doar să li se interzică părăsirea teritoriului ţării. Obligaţia a fost încălcată, pare-se, de ambii, atât tatăl, Ahmet, cât şi fiul, Osman, luându-şi o „vacanţă” în afara graniţelor. Între timp, judecătorii au revenit asupra deciziei şi au emis mandate de arestare, ceea ce a permis capturarea lui Osman, în septembrie 2014, în Bulgaria. Adus sub escortă de la Sofia, tânărul se află în prezent după gratii. Tatăl său, în prezent dispărut, este dat în urmărire internaţională.

Şapte ani, pentru o răzbunare

Judecătorii gălăţeni care au analizat dosarul au apreciat că Ahmet Hoş (în imaginea de mai jos) şi fiul său se fac vinovaţi de faptul că, în februarie 2011, au pus în aplicare un plan de răzbunare împotriva lui Murat Puslatlioglu, un afacerist turc, pe motiv că acesta refuza să se mai aprovizioneze de la firma lor şi că ar fi refuzat să le furnizeze informaţii despre alţi conaţionali care aveau activităţi comerciale în judeţ.

Pe 21 februarie 2011, cei doi asociaţi de la Beyler l-au ameninţat cu o armă pe cetăţeanul turc şi l-au imobilizat, transportându-l în subsolul unui imobil, unde l-ar fi ţinut captiv. Acolo l-ar fi terorizat şi ameninţat cu moartea, cerându-i în schimb să facă rost de 50.000 de euro, pentru răscumpărare.

"În cursul zilei de 22 februarie 2011, ca urmare a discuţiei dintre bărbatul imobilizat şi soţia acestuia, cea din urmă a retras 50.000 de euro dintr-o bancă, bani pe care i-a dus în judeţul Brăila, lăsându-i lângă o staţie de autobuz dezafectată, aşa cum primise indicaţii printr-un SMS", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române, remis în iunie 2013, la momentul capturării celor doi. Ulterior, Murat a reuşit să fugă şi să se ascundă într-un autobuz plin cu călători, denunţând apoi la poliţie cele întâmplate.

La aproape trei ani de la capturare, Osman Hoş a primit şapte ani de închisoare, iar tatăl lui, Ahmet Hoş, a fost condamnat la şapte ani şi opt luni. Totodată, instanţa a decis ca pistolul cu care l-au ameninţat pe conaţionalul lor să fie confiscat, la fel ca şi celelalte arme albe găsite la percheziţii, precum şi toate telefoanele mobile folosite de cei doi în discuţiile purtate în jurul acestei afaceri penale. Familia Hoş a mai fost obligată la plata a 20.000 de euro cu titlu de despăgubiri morale faţă de Murat Puslatlioglu, cererea acestuia de a primi şi 50.000 de euro ca despăgubiri materiale fiind respinsă.

Sentinţa este definitivă.

Citit 10425 ori Ultima modificare Joi, 25 Februarie 2016 21:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.