19 persoane REȚINUTE şi sute de mii de lei confiscate, în urma PERCHEZIȚIILOR de miercuri

19 persoane REȚINUTE şi sute de mii de lei confiscate, în urma PERCHEZIȚIILOR de miercuri
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

În urma percheziţiilor efectuate miercuri dimineaţă, 24 februarie, de procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi, în colaborare cu poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, 19 persoane din cele 85 audiate au ajuns în arestul IPJ.

Aceştia, Dan Ştefan Ciolcă, Dan Lucian Craiu, Virgil Surueanu, Constantin Ştergărel, Marius Mărgărit Bibic, Denis Ciprian Stanciu, Viorel Gheorghe Chesnoiu, Florentin Moroianu, Ionel Băjenaru, Alexandra Băjenaru, Neculai Prună, Marius Gabriel Prună, Marius Laurenţiu Zeleş, Mihaela Zeleş, Ionuţ Petrescu, Vasile Marinescu, Cătălin Marinescu, Pompiliu Nelu Dewald şi Matache Marius Brânză au primit ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore.

Toţi vor fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, dosarul fiind înaintat, în acest sens, judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Galaţi.

Conform unui comunicat al DIICOT, anchetatorii au identificat şi ridicat, în timpul percheziţiilor, documente contabile în alb, ştampile de la societăţile comerciale utilizate în lanţul evazionist şi alte bunuri care servesc la soluţionarea cauzei.

Totodată au fost găsite şi ridicate, în vederea indisponibilizării, sumele de 697.000 de lei, 41.520 de euro, 4.200 de USD, 400 de grame aur şi un număr de cinci autoturisme de lux. Vă reamintim că procurorii DIICOT şi poliţiştii BCCO Galaţi au efectuat 39 de percheziţii la domiciliile mai multor personae, dar şi la sediile unor societăţi comerciale din Galaţi, Brăila, Vrancea şi Bucureşti.

Anchetatorii au vizat un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de eveziune fiscală. În acest dosar s-a calculat un prejudiciu de peste 21 de milioane de euro. VEZI AICI FILMUL INFRACȚIUNII - CLICK PENTRU DETALII

Citit 11792 ori Ultima modificare Sâmbătă, 27 Februarie 2016 00:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.